Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler her yıl kaç kişi ölüyor - İş-Yaşam Haberleri

        Çin'de her yıl 600 bin kişi iş stresine bağlı yorgunluktan ölüyor. Çin Komünist Partisi'nin resmi yayın organlarından Çin Gençlik Günlüğü gazetesinin haberine göre, Çin'de 600 bin kişinin ''iş yükünün ağır olması, çevre kirliliği ve spor yapmama'' gibi nedenlerle hayatını kaybettiği belirtildi.

        Ülkede, özellikle 20-30 yaş arası gençlerin aşırı yorgunluğa bağlı nedenlerle hayatını kaybetmesinin gelecek için son derece ''endişe verici'' olduğu vurgulandı. Pekin, Şanghay, Guangcou gibi büyük şehirleri kapsayan diğer bir araştırmada ise halkın yüzde 80'inin ''iş stresinin her yıl biraz daha fazla arttığını düşündüğü'' kaydedildi.

        AYLIK GELİRLERİ NE DURUMDA?

        Öte yandan araştırma kapsamında yapılan ankette halkın ''gelecek kaygısı duymamak için aylık gelirinin Pekin ve Şanghay gibi metropollerde en az 9000 yüen (yaklaşık 2600 TL), Çıngdu, Tiencin ve Dalien gibi diğer şehirlerde ise en az 5000 yüen (yaklaşık 1400 TL) olması gerektiğini düşündüğünün'' altı çizildi. Pekin'de ortalama aylık gelir 4600 yüen, ikinci kademe büyük şehirlerde ise 2000-3000 yüen arasında değişiyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ