Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Caterpillar'dan çarpıcı Türkiye açıklaması - İş-Yaşam Haberleri

        HABERTURK.COM / EKONOMİ SERVİSİ

        Dünyanın önde gelen iş makinaları şirketi Caterpillar, Türkiye ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Geçen hafta bu yılın üçüncü çeyreğine ilişkin mali tablolarını açıklayan ABD merkezli Caterpillar, hisse başına kar rakamını yüzde 12 artırarak 1.63 dolara çıkardı. Piyasaların beklentisi hisse başı karın 1.33 dolar olacağı yönündeydi.

        ÇILGIN PROJELER RADARDA

        Şirket 2014 yılı için satış gelirlerini 55 milyar dolar olarak açıklarken, satış hacminin artmaya devam edeceğini duyurdu. 2015 yılı için beklentilerini de paylaşan Caterpillar, özellikle Türkiye ve Hindistan gibi alt yapı yatırımlarının hızlandığı ülkelerde satışlarının artacağı tahmininde bulundu. Türkiye’de “Çılgın Proje” olarak bilinen Kanal İstanbul’un yanında üçüncü havalimanı ve İzmit Körfez Geçiş Köprüsü gibi dev projeler yerli yabancı birçok şirketin radarına girmiş durumda.

        TÜRKİYE'DE POTANSİYEL VAR

        Şirket açıklamasında, “Ekonomik büyüme Caterpillar’ olumlu etkilemeye devam edecek. Gelişmekte olan ülkelerde ekonomik büyümeyi destekleyici para politikalarını olumlu karşılıyoruz. Altyapı yatırımlarında Türkiye, ABD ve Hindistan gibi gibi ülkelerde potansiyel var” denildi. Caterpillar, geçtiğimiz aylarda Türkiye’de yapmayı planladığı yatırım kararını askıya almış ve bu kararına gerekçe olarak küresel ekonomik krizin şirket üzerindeki olumsuz etkisini göstermişti.

        Türkiye'de büyüme planları yapan Caterpillar'ın yatırım kararında bir değişikliğe gidip gitmeyeceği merakla bekleniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ