Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Kim ne derse desin kervan yürüyor - İş-Yaşam Haberleri

        Alt yapı yatırımları ile toplam 3 milyar doları bulan TÜPRAŞ Fuel Oil DönüşümTesisleri’nin açılışını yapan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Bütün bu operasyonlara,saldırılara rağmen Türkiye’nin bugün tarihindeki en büyük sanayi tesisinin açılışını gerçekleştiriyor olması çok önemli, son derece manidar. Kim nederse desin kervan yürüyor. Kim hangi operasyonu yaparsa yapsın Türkiye büyümeye, hedeflerine ilerlemeye devam ediyor” dedi.

        Tesisin, Cumhuriyet tarihinde tek seferde gerçekleştirilen en büyük sanayi yatırımı olma özelliği taşıdığını belirten Erdoğan, “Hiç şüphesiz bu,bizim için de, ülkemiz için de, milletimiz için de büyük bir iftihar kaynağıdır”diyerek sözlerine şöyle devam etti:“TÜPRAŞ’ın, hiçbir algı operasyonuna,hiçbir yalana itibar etmeden, bu büyük yatırımı gerçekleştirmiş olması,Türkiye ekonomisini karalayan bütün o çevrelere verilmiş en güçlü cevaptır.Türkiye’deki tüm yatırımcılardan,girişimcilerden beklentimiz de budur; uluslararası yatırımcılardan da beklentimiz budur. Türkiye olarak,gerçekten büyük bir gurur gününü,büyük bir iftihar manzarasını hep birlikte yaşıyoruz.”

        3 MİLYAR DOLARLIK BUTONA BİRLİKTE BASTILAR

        Cumhurbaşkanı Erdoğan açılışı Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Sanayi Bakanı Fikri Işık, Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç, Yönetim Kurulu Üyesi Semahat Arsel,TÜPRAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç ve Enerji Bakanı Taner Yıldız ile birlikte yaptı

        SORUMLULUK ALIYORUZ

        TÜPRAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, “Koç Topluluğu olarak Türkiye’nin geleceğine ve potansiyeline olan inancımızı her fırsatta dile getiriyoruz.Ülkemizin geleceğine yönelik hedeflerine ulaşmasında sorumluluk alıyoruz” diye başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu inançla,ülkemiz için çok çalışmak, yatırım yapmak, üretmek,istihdam sağlamak ve vergi vermek öncelikli hedefimizdir.Kurucumuz merhum Vehbi Koç’un ‘Ülkem varsa ben de varım’felsefesi ile her zaman uzun dönemli hedeflere odaklandık.Topluluğumuz için de enerji şirketlerinin payını önemli ölçüde artırdık.”TÜPRAŞ’ın yatırımının cari açığın kapanmasına 1 milyar dolar katkı yapacağı belirtiliyor.

        6 EYFEL YAPILACAK KADAR ÇELİK KULLANILDI

        Projenin yapımında kullanılan çelik ile 6 tane Eyfel Kulesi inşa edilebilir, boruların uç uca eklenmesiyle Edirne’den Ardahan’a kadar boru hattı döşenebilir, depolama tanklarının kapladığı alana 7 futbol sahası yapılabilir,betonla 5 bin konut inşa edilebilirdi. 35 metre boyu, 8 metre çapı ve 918 ton ağırlığıyla projenin en ağır ve büyük ekipmanı olan reaktör, Japonya’da üretildi. İzmit’e tek parça halinde getirilen reaktör tesise 320 tekerlekli dev TIR ile taşındı ve montajlandı. Demiryolu taşımacılığı için 297 beyaz ve 194 siyah ürün vagonunu içeren taşıma filosu oluşturuldu. 1.523 dönümlük alan üzerine kuruldu. Tesisin inşaat ve montajı süresince 10 bin kişi istihdam edildi. Proje 36 ayda tamamlandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ