Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Geleceğin patronlarına 'Finançı desteği' - İş-Yaşam Haberleri

        Geleceğin Patronları projesi kapsamında 4 aydır devam eden hummalı süreç nihayet sona erdi. 19 Aralık Cuma günü gerçekleştirilen Geleceğin Patronları Jüri Sunumları ve Büyük Finali’nde,girişimci fikirlerin önünü açıp onlara ivme kazandıracak olan melek yatırımcı da aradığı projeleri bulmuş oldu.Final sunumlarının ardından Game Looper projesi ile Kutay Yalçınkaya 50.000 TL değerindeki sermaye desteği ödülüne layık görüldü. Türkiye’nin en kapsamlı girişimcilik yarışmalarından biri olan Geleceğin Patronları hakkında konuşan Finansbank KOBİ ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Metin Karabiber, KOBİ’lerin, büyüme potansiyeli ile göze çarpan ülkemizi stihdamının, ülkede yaratılan katma değerin ve yapılan yatırımların büyük çoğunluğunu üstlenmiş, dinamik bir yapı taşı olduğunu belirterek, KOBİ ve esnafın her daim yanında olan bir banka olduklarını vurguladı.

        “BUGÜNÜN VE YARININKOBİ’SİNİN YANINDAYIZ”

        Karabiber, “Türkiye’nin Finansçısı olarak klasik bankacılık hizmetlerinden çok daha fazlasını sunma taahhüdümüz ve Türkiye’yi başarıya taşıyacak her bireysel ve ticari finansal planın mimarı olmak vizyonumuz doğrultusunda, ülkemizin ekonomik büyüme öncelikleri arasında yer alan katma değerli üretimin artması ve bu bağlamda Girişimcilik ve İnovasyon ruhunun desteklenmesine çok büyük önem veriyoruz. Yeni Girişimcilerin yeni fikirlerini desteklemek,ahlaki pusulamız ‘Finansbank Değerleri’ arasında yer alan Liderlik ve Yaratıcılık ile de doğrudan örtüşüyor. Yarışma organizasyonu ve işbirliklerimiz her yıl giderek güçleniyor. Bu yıl da yarışmanın içeriği, organizasyon, işbirlikleri ve jüri üyeleri olarak son derece değerli isim ve kurumlarla bir arada olduk.Diğer yandan, müşterilerimizi Melek Yatırımcılık için bilinçlendiriyor ve teşvik ediyoruz. Sadece üst gelir segmentinden değil, ticari segmentten de müşterilerimizi bu konunun içine çekiyoruz. Böylece hem yatırım yaygınlığı, hem de iş ekosisteminin gelişimi için gayret gösteriyoruz” dedi.

        MELEK YATIRIMCI ADAYLARINA FİNANSBANK’TAN DESTEK

        Geleceğin Patronları Projesi kapsamında Melek Yatırımcı olmak isteyen iş adamları ve yöneticilere de eğitim verildi. Finansbank KOBİ Bankacılığı sponsorluğunda,melek yatırımcı olmak isteyeniş adamları ve yöneticiler,alanında uzman isimlerden“Melek Yatırımcılık” eğitimi aldı. Örsan Örge (BilkentÜniversitesi İşletme Fakültesi Dekan Yardımcısı), Sertaç Karaağaoğlu (BIST Özel Pazar Grup Müdürü), Akın Kozanoğlu (Şirket Ortağım Melek Yatırımcı Ağı Yönetim Kurulu Başkanı), Moroğlu Arseven Ortağı Av. Burcu Tuzcu Ersin ve Av. Ülkü Solak tarafından verilen eğitimlerle hem iş dünyasına hem Geleceğin Patronları projesine potansiyel yaratılmış oldu.

        "YARIŞMADA ELEMEDNE ÇOK EĞİTİM ÖNE ÇIKTI"

        Geleceğin Patronları Yarışması,Finansbank’ın Bilkent Üniversitesi işbirliği ile ilkini 2013 yılında düzenlemiş olduğu bir girişimcilik yarışması. Elemeden çok eğitime ağırlık verilen bu maratonun en öne çıkan özelliği üniversite seviyesinde profesyonel bir eğitimle donattığı girişimcileri yatırımcılarla tanıştırarak,köklü bir iletişim ağı yaratılmasına katkıda bulunan bir programa sahip olması. Bu nedenle Geleceğin Patronları,bir fikir yarışmasının çok ötesinde. Yarışma sonunda katılımcılar keyifli bir organizasyonla Melek Yatırımcılarla aynı platformda buluşuyor, iş fikirlerini veya planlarını daha da ileriye taşıma fırsatı yakalıyor. Yarışma hakkında detaylı bilgiyewww.geleceginpatronlari.com web sitesinden ulaşılabiliyor.

        GELECEĞİN PATRONLARI 2014'TE NELER YAPILDI ?

        2014 yılında 1000’den fazla başvuru alındı ve değerlendirmeler sonucu seçilen girişimciler Bilkent Üniversitesi’nce verilen “Fikirden Değere Girişimcilik Eğitimi”ni almaya hak kazandı. Girişimciler, bu kapsamda Kasım ayında üniversitenin “İş Modeli Oluşturma” ve “Yatırımcı Sunumlarına Hazırlık” eğitimine katıldılar. Hızlandırılmış bu yoğun eğitim sürecinin ardından 19 Aralık’ta büyük jüri sunumlarının yapıldığı finale hazır hale gelmiş oldular.

        JÜRİNİNZOR SEÇİMİ

        Büyük ödülün sahibini birbirinden başarılı girişimci adayları arasından seçerken en az yarışmacılar kadar ter döken jüri üyeleri ise Türkiye’de girişimci atılımları ve finans sektöründeki kayda değer çalışmaları ile bilinen şu isimlerden oluştu: Sinan Şahinbaş (Finansbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı), Emin Çapa (CNN Türk Ekonomi Müdürü), Kaan Kalıpçı (Endeavor Girişimci Seçimve Hizmetler Müdürü), Berrak Kutsoy (Pegasus Hava Yolları,Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı), Serdar Turan (Infomag Genel YayınYönetmeni), Elbruz Yılmaz (3TS Capital Partners Türkiye Yatırım Müdürü), Bora Yılmaz (Revo Capital Yöneticisi), Numan Numan (212 LTD Venture Capital Yönetici Ortağı), Mehmet Buldurgan (Şirket Ortağım Melek Yatırımcı Ağı Başkanı), Örsan Örge (Bilkent Üniversitesi – İşletme Fakültesi Dekan Yardımcısı

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ