Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Pirinçte de KDV yüzde 1’e iniyor - İş-Yaşam Haberleri

        Başbakan Ahmet Davutoğlu, Tekirdağ’da pirinçteki Katma Değer Vergisi’ni (KDV) yüzde 1’e düşüreceklerini söyledi. Böylece kuru gıdada KDV’si yüzde 8’de kalan son ürünün de KDV’si yüzde 1’e çekilmiş olacak. Bu yüzde 1 KDV ile çeltiği alan çeltik fabrikalarının toptancıya satışı sırasında uygulanan KDV’nin yüzde 7 indirilmesi anlamına geliyor. En önemli müjdeyi verdiğini vurgulayan Davutoğlu,“Önümüzdeki Bakanlar Kurulu’na kararnameyi getireceğiz, pirincin KDV oranını yüzde 8’den yüzde 1’e düşürüyoruz. Tekirdağ’ın, Trakya’nın bu müjdeyi beklediğini biliyorum” diye konuştu.

        REİS: RAF FİYATINA YANSIMASI GEREKİR

        Reis Gıda Başkanı Mehmet Reis, 2011’de bulgurda KDV indirimi yapıldığını hatırlatarak “Aslında pirinç için karar biraz gecikti. Raf fiyatına dayansıması gerekiyor” diye konuştu. Kuraklığın etkisiyle pirinç rekoltesinde yüzde 10 düşüş yaşandığını hatırlatan Reis, pirinç fiyatının son iki yılın en yüksek noktalarında seyrettiğini, halen çeltik fabrikasından Osmancık pirincinin kilogram çıkış fiyatının 3.3 lira, baldo pirincin ise 4.8 lira olduğuna dikkat çekti. Perakendede ise markete göre değişmekle birlikte Osmancık pirinci halen 4.5 lira, baldo pirinç ise 6.5 liradan satılıyor

        TIBBİ BİTKİ ÜRETİMİNE 100 TL DESTEK

        Çiftçilere hediyeleri olduğunu belirten Davutoğlu, “Soya, kanola ve aspirde sözleşmeli olarak 2014 yılında başlattığımız dönüm başına 10 TL ilave desteğini bu sene 15 TL’ye yükseltiyoruz inşallah. Ayrıca ayçiçeğini de bu kapsama alacağız. Mazot ve gübre desteğinde artışımız devam edecek. Bu sene yüzde 5 mazot olan desteğini yüzde 10 artırıyoruz. Iyi tarım uygulamaları çerçevesinde ıtri, tıbbi bitki üretimi yapanlara dönüm başına ayrıca 100 TL destek vereceğiz” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ