Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Katar kervanına katıldı! - İş-Yaşam Haberleri

        Sefer YÜKSEL /HT GAZETE

        Körfez ülkelerinin Türk Dizilerinden sonra Türk mutfağına da ilgisi patladı. Doğuş Grubu’nun sahibi Ferit Şahenk’in ortağı olduğu Nusr-Et Steakhouse’un daha önce Dubai’de açtığı restoranın büyük ilgi görmesinin ardından şimdi de Körfez Bölgesi’nin en zengini olarak bilinen Katarlılar Nusr-Et’i dört gözle bekliyor. Edinilen bilgilere göre, Nusret Gökçe ile Doğuş Grubu’nun sahibi Ferit Şahenk, çok yakında Katar’ın başkenti Doha’da Nusr-Et Steakhouse’un şubesini açacak. Geçtiğimiz günlerde Doha’da düzenlenen Commercial Bank Katar Masters Golf Turnuvası’nın organizasyonundaki yemekte de Katarlı ve Türk işadamlarının da gündeminde NusrEt’in Doha’da şube açacağı konuşuldu. Katarlı işadamları restoranın bir an önce açılmasını beklediklerini söylediler.

        SIRADA NEW YORK VE LONDRA VAR

        Bilindiği gibi Şahenk ve ortağı Nusret Gökçe’nin Dubai’de dünyaca ünlü “Four Seasons Resort Dubai at Jumeirah Beach”teaçıtığı restoran zengin Arapların akınına uğramıştı. Doğuş Grubu’nun patronu Ferit Şahenk, Nusret Gökçe’nin 2010 yılında açtığı Nusr-Et Steakhouse’un yüzde 50’sine 2011 sonunda 6.8 milyon dolar vererek ortak olmuştu. Şahenk’in ortaklığıyla birlikte şubeleşmeye hız veren NusrEt, Ankara ve Bodrum’da da şube açtı. Nusr-Et’in yurtdışındaki diğer hedeflerinin ise ABD ve İngiltere olduğu belirtiliyor. New York’ta restoran için yer bakıldığı ve buradan sonra da Londra’da bir şube açılmasının planlandığı gelen bilgiler arasında.

        TÜRK FİRMALARI KATARDA 15 MİLYAR DOLARLIK İŞ YAPIYOR

        2014 yılında 800 milyon dolar olduğu belirtilen Türkiye ile Katar arasındaki ticaret hacminin bu yıl 1.5 milyar dolara çıkması hedefleniyor. Türkiye’de ABank’ı satın alan Katarlılar, Digiturk ile yakından ilgileniyor. Katarlıların Türkiye’de tarım ve hayvancılık yapmak istediği geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. Katar’da yerleşik 59 Türk firması bulunurken bunların 30’u müteahhit firması. Nurol Makina, Kıraç Metal ve GERSAN Elektrik ise ülkede kurdukları şirketlerle Katar’da sanayi sektöründe yatırımcı konumunda. Türk firmalarınca Katar’da üstlenilen 119 projenin tutarı 15 milyar doları aşmış durumda. Sadece 2014’te, Türklerin üstlendiği 3 projenin toplam tutarı ise 2.7 milyar dolar. Bu projelerde Doğuş İnşaat, Onur Taahhüt, Yapı Merkezi, STFA ve Yüksel İnşaat’ın imzası bulunuyor.

        BOYNER DE YATIRIM İÇİN FIRSAT KOLLUYOR

        Türk işadamlarının son dönemde Katar’ı sık sık ziyaret ettiği belirtiliyor. Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner’in de yatırım fırsatlarını için geçtiğimiz haftalarda Doha’ya gittiği söyleniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ