Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Boydak fabrikalarında oturma eylemi - İş-Yaşam Haberleri

        Kayseri Organize Sanayi'de kurulu Boydak Holding bünyesindeki Boytaş fabrikalarında çalışan işçiler, ücret zammı talebiyle iş bırakıp, holding binası önünde toplandı. Yaklaşık 2 bin işçi, işverenin ikna konuşmasına karşın, oturma eylemi yaptı. Boytaş'a ait 6 fabrikada yaklaşık 4 bin kişi daha vardiyalara girmedi.

        Organize Sanayi Bölgesindeki Boytaş'a ait 6 fabrikada çalışan işçiler, fabrikalarda örgütlü olan Öz Ağaç-İş Sendikası'nın yıllık yüzde 15 zam talebinde bulunduğunu, işverenin ise yüzde 6 zam verdiğini ileri sürerek, tatmin edici zam talebiyle sabah saatlerinde iş bıraktı ve Holding binasına yürüdü. Burada toplanan işçiler, sloganlar atarak daha iyi şartlarda yaşamak istediklerini, bu yüzden de daha yüksek oranda zam beklediklerini bildirdi.

        Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak, holding binası önünde toplanan işçilere hitaben bir konuşma yaptı. Memduh Boydak, fabrikalarda örgütlü sendika ile toplu sözleşme görüşmelerinin devam ettiğini, işçilerin biraz anlayış ve sabır göstermeleri gerektiğini söyledi. Boydak, "Sizin adınıza bizimle görüşen sendika yüzde 30 talep ediyor, biz ise yüzde 10 verdik, ancak görüşmeler devam ediyor" dedi.

        '2 SENEYE BATAR'

        İşçilerin istekleri üzerine Holding binasında bulunan Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Boydak da gelerek işçilerle görüştü. Şükrü Boydak, "Arkadaşlar, merak etmeyin, sizleri mağdur etmeyeceğiz. Benim bu olaylardan hiç haberim yoktu. Sabah geldiğimde arkadaşlar söyledi ve haberim oldu. Bizler de inanın sizlerin daha iyi ücret alması için çırpınıyoruz. Yüzde 30 zam istiyorsunuz. Bu zammı veririz ama 2 sene sonra bu fabrikalar batar. Bütün bunları düşünerek, işlerinizin başına dönün" diye konuştu.

        Bu arada, polis holding binası önünde ve etrafında geniş güvenlik önlemi aldı. Boydak Holding önünde toplanan işçiler, öğle tatilinden sonra iş başı yapan bazı işçilere tepki göstererek, holding binası önünde oturma eylemi başlattı. İşçilerin eylemi sürüyor.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ