Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Sevgililer Günü'nden alınacak 6 ders - İş-Yaşam Haberleri
        1

        EY Stratejik Büyüyen Piyasalardan sorumlu Global Başkan Yardımcısı Maria Pinelli’nin, büyümeyi bir adım ileriye götürmek isteyen şirketlerin 'sevgi'den alması gereken 6 dersi sıraladı:

        2


        BENCİL OLMAYIN: Karşılıklı memnuniyetin söz konusu olduğu tüm ilişkilerde olduğu gibi işletmelerde de ilişkiler tek taraflı değildir. Bir ilişkide iki kişi varken, bir işletmede onlarca kişi vardır; tedarikçinizden müşterinize kadar tüm paydaşlarınızı düşünmeniz ve kimseyi ihmal etmemeniz gerekir, aksi halde fonksiyonel olmayan bir işletmeniz olur.

        3

        TÜM AİLEYİ KUCAKLAYIN: Paydaşlarınızı tanımaya vakit ayırın. Paydaşlarınızı (müşteriler, tedarikçiler ve yetkili makamlar) yeterince tanıyamazsanız, beklentilerini karşılamakta zorlanabilirsiniz. Onların işinizin bir parçası olduğunu her zaman göz önünde bulundurursanız birlikte kazanırsınız.

        4

        TEŞEKKÜR EDİN: Hırs vehedef odaklılığımız nedeniyle kimi zaman sonuçları elde etmemizi sağlayan kişilere teşekkür etmeyi unutabiliyoruz.. Aldıklarınızı işletmenize geri verin; kilometre taşlarını kutlayın, sizin ve ekibinizin ne kadar yol kat ettiğinin farkında olun. İçtenlikle teşekkür edin. Böylece ilişkileriniz güçlenir, iş çevreniz genişler ve kilit konumdaki çalışanlarınızı şirket bünyesinde tutabilirsiniz. Bunların hepsi sizi bir adım ileri taşır.

        5

        SÜRPRİZLER YAPIN: Biraz değişiklik, sürprizler ya da birlikte küçük bir kaçamak yapılması romantik ilişkileri hareketlendirir. İş yaşamında ise yeni fikirlerin ya da insanların sürece dahil olması, ortamın değişmesi ya da bir günlük tatil veya takım etkinliği aynı etkiyi yaratır; heyecanı korumak için değişiklik yapmaktan çekinmeyin. Yeniliğin temeli değişimdir.

        6

        DİNLEYİN VE İLETİŞİM KURUN: Her ilişkinin temeli iletişimdir. İletişimin üçte ikisi ise dinlemedir. Yönetimi kurulu, şirket personeli ve tedarikçileriniz dahil olmak üzere tüm paydaşlarınıza kulak verin. Harika bir fikri ortaya çıkarabilir ya da yaklaşmakta olan bir krizi önleyebilirsiniz. Çalışanlarınızı yeterince dinlediğinizi düşünüyor musunuz?

        7

        TAVSİYELERE KULAK VERİN: Hep sizin yanınızda olan ve başından benzer olaylar geçmiş olan iş hayatındaki akıl hocanız ya da bir strateji danışmanı zorlu zamanları atlatmanıza yardımcı olabilir, tıpkı telefonun diğer ucundaki bir arkadaşınız gibi. Bir krizi, güçlenmenizi ve büyümenizi sağlayacak bir fırsata dönüştürmenin en iyi yolu deneyim ve yepyeni bir perspektiftir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ