Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Spor Ekonomisi Fenerbahçe 2015-2016 sezonu için şirketlerle görüşmelere başladı - İş-Yaşam Haberleri

        Sefer YÜKSEL / HT GAZETE

        ‘FENERIUM’U SPONSOR YAPARIM’ DEMİŞTİ

        Fenerbahçe yöneticileri geçtiğimiz yıl sezon başında forma sponsorunu kendileri istemediğini belirterek, forma satışlarını kastedip, “Gerekirse Fenerium’u sponsor olarak alacağız” demişlerdi. Türk futbolu son dönemlerde sponsorlarını kaybederken uzmanlar önümüzdeki yıldan itibaren şirketlerin bu alana ilgisinin artacağını belirtiyor. Fenerbahçe’nin de iki yıl aradan sonra Avrupa kupalarında boy gösterecek olması sponsorların iştahını kabartıyor. Kulübün kalıcı ve uzun dönemli sponsorluk anlaşmasına imza atmak istediğini söyleyen yetkililer, “Fenerbahçe’ye sponsor olmak isteyen şirketler arasında yabancılar da var. Ancak yerli şirketler bu konuda daha istekli” dedi. Fenerbahçe geçtiğimiz yıl stadın isim hakkı içi çalışmalar yapmış ancak bir sonuca varamamıştı. Bu konuyla ilgili belirsizlik devam ediyor.

        440 BİN FORMA SATTI

        Fenerbahçe içinde bulunduğumuz sezonun formalarından şu ana dek 440 bin adet sattı. Bu rakamın 60 bini ocak başından bu yana gerçekleşti.

        BEŞİKTAŞ’IN 11.8, GS’NİN 7.6 MILYON DOLAR GELİRİ VAR

        Fenerbahçe’nin formasında bu yıl sponsor bulunmazken bu konuda en çok gelir ise Beşiktaş’ta. Kara Kartal’ın sırtındaki Beko sponsorluğundan yıllık 4 milyon dolar, kolundaki Kalde’den yıllık 2 milyon dolar, Göğüsteki Vodafone sponsorluğundan yıllık 5.8 milyon dolar (5 yıllık) geliri bulunuyor. Galatasaray’ın ise yıllık THY ve Huawei’den göğüste (THY şampiyonlar ligi) toplam 7 milyon dolar, şorttaki Nikon’dan ise yıllık 600 bin dolar forma sponsorluk geliri bulunuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ