Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Kariyer İlker Aycı THY Yönetim Kurulu Başkanı oldu - İş-Yaşam Haberleri

        HABERTURK.COM/ÖZEL HABER

        Habertürk Yazarı Güntay Şimşek, THY'nin 14.00'te başlayan genel kurulu toplantısında Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı İlker Aycı'nın THY Yönetim Kurulu Başkanlığı'na getirildiğini söyledi. THY Genel Müdürü Temel Kotil aynı zamanda başkanvekilli oldu.

        THY'den yapılan yazılı açıklamaya göre, olağan genel kurul toplantısı hissedarların katılımıyla genel yönetim binasında gerçekleştirildi. Bugün, saat 14.00'de başlayan toplantıda 2014 yılı yönetim kurulu faaliyet raporu ve denetim kurulu raporlarının görüşülmesinin ardından yapılan oylamayla 2014 yılı hesap ve faaliyetlerinden dolayı yönetim kurulu ibra edildi.

        Olağan genel kurulda yapılan seçimde yönetim kurulu başkanlığınaİlkerAycı, yönetim kurulu başkanvekilliğine Doç. Dr. Temel Kotil, üyeliklere Prof. Dr. Mecit Eş, Mehmet Büyükekşi, İsmail Gerçek, Ogün Şanlıer, Arzu Akalın, İsmail Cenk Dilberoğlu ve Muzaffer Akpınar seçildi.

        İLKER AYCI'DAN İLK AÇIKLAMA

        Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı,THY'de göreve gelmenin gurur vesilesi olduğunu, görevini layıkıyla yerine getirmek için çalışmalarını sürdüreceğini söyledi.

        Aycı, yaptığı yazılı açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde, yüksek takdirleri ile getirildiğim ve geçen yıldan bu yana Başbakanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'na bağlı olarak yürüttüğüm Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanlığı görevinde kaldığım süre içerisinde ülkeme hizmet etmiş olmaktan ötürü onur duydum. Şimdi iseTHYgibi önemli bir kurumda göreve gelmiş olmam ayrı bir gurur vesilesidir. Yeni görevimi layıkıyla yerine getirebilmek adına son derece titizlikle çalışmalarımı sürdüreceğimi kamuoyuna saygıyla duyururum" dedi.

        İŞTE YENİ YÖNETİM

        *THY'nin Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı oldu. Yönetim Kurulu Başkan Vekilliğine Temel Kotil getirildi.

        *Mecit Eş

        *Mehmet Büyükeşi

        *İsmail Gerçek

        *Ogün Şanlıer

        *Arzu Akalın

        *İsmail Cenk Dilberoğlu

        *Muzaffer Akpınar

        İLKER AYCI KİMDİR?

        İlker Aycı, 1971 yılında İstanbul’da doğdu. 1994 yılında Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nden, 1997 yılında ise Marmara Üniversitesi İngilizce Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans Programından mezun oldu.

        İş hayatına 1994 yılında başlayan Aycı, Kurtsan İlaçları A.Ş., İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Universal Dış Ticaret A.Ş. şirketlerindeki çeşitli görevlerin ardından 2005 ve 2006 yılları arasında Başak Sigorta A.Ş., 2006 ve 2011 yılları arasında Güneş Sigorta A.Ş. Genel Müdürlüğü görevlerini üstlendi.

        2011 yılı Ocak ayında Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanlığı’na atandı.

        4 Nisan 2014 tarihinde Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Üyesi olarak atandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ