Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Turkcell'in kârında önemli düşüş - İş-Yaşam Haberleri

        Turkcell'in net kârı Ocak-Mart döneminde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 61 gerileyerek 141.6 milyon liraya indi ve beklentilerin altında gerçekleşti.

        Şirketin dün akşam KAP'a açıkladığı bilançosuna göre satış gelirleri ise yüzde 4 artışla 2.98 milyara yükseldi.

        Uzmanlar Turkcell'in net kârının Ukrayna ve Belarus'taki iştiraklerinde yerel para birimlerindeki değer kaybına bağlı oluşacak kur farkı giderinin etkisiyle yüzde 40 düşüşle 218 milyon liraya gerileyeceğini tahmin ediyorlardı.

        Turkcell geçen yılın ilk çeyreğinde 360.6 milyon lira net kâr ve 2.86 milyar lira gelir elde etmişti.

        İKİYE BÖLÜNDÜ

        Bunun yanında Turkcell başlattığı dönüşüm programı kapsamında organizasyon yapısında bir dizi değişikliğe giderken, telekomünikasyon sektöründeki tüm faaliyetlerini, "Turkcell Türkiye" ve "Turkcell Uluslararası" olarak iki ayrı iş grubunda topladı. Şirketten KAP'a yapılan açıklamaya göre, Türkiye'de sunulan mobil, sabit ve TV alanındaki ürün ve servisler "bireysel", "kurumsal" ve "toptan" olmak üzere üç ana segmentte yönetilecek.

        Turkcell Türkiye operasyonları, Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. tüzel kişiliğinde genel müdür yardımcılıklarından oluşan ve satış, pazarlama, müşteri hizmetleri, hukuk ve regülasyon, iş destek, finans, strateji ve teknolojiden oluşan sekiz fonksiyon altında konsolide edilerek yürütülecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ