Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Maden çalışanlarına kazalara karşı sigortalama müjdesi - İş-Yaşam Haberleri

        Yerüstü ve yer altı kömürmadenciliği faaliyetinde bulunan gerçek ve tüzel kişilere,buralarda üretimde çalışan personeli kazalara karşı sigortalamazorunluluğu getirildi. Resmi gazete'nin bugünkü sayısında yer alan HazineMüsteşarlığı tebliğine göre, yer altı ve yer üstü kömürmadenciliği, kömürden gayri yer altı madenciliği faaliyetlerindebulunan gerçek ve tüzel kişiler, söz konusu faaliyetlerin icrasıesnasında meydana gelebilecek kazalar sonucu tesislerindeistihdam ettikleri, üretim ve üretim hazırlığı faaliyetindebulunan personeli için sigorta poliçesi yaptırmak zorundaolacaklar.

        SAKATLANMA VE ÖLÜM TEMİNATI İÇİN AYRI AYRI

        Sigortanın teminatları sakatlanma ve ölüm halinde kişibaşına 150,000 TL olarak belirlendi. Net prim ise 700 TL olacak. Sigorta konusu işletmelerde gerçekleşen kazalarda sakatlanmave ölüm teminatları için ayrı ayrı olmak üzere kaza başına 1.5milyon TL'yi aşan hasar ilgili sigorta şirketlerince HazineMüsteşarlığı tarafından belirlenecek Olağandışı Riskler YönetimMerkezi'ne zorunlu olarak reasüre edilecek.

        Söz konusu zorunlu reasürans limitine kadar olan hasarlariçin ilgili sigorta şirketlerince isteğe bağlı olarak reasüranskoruması temin edilebilecek. Olağandışı Riskler Yönetim Merkezi, ilgili reasüranspriminin zamanında Hazine Müsteşarlığı'nın hesabınaaktarılmasından ve uygulamanın takibinden sorumlu olacak.Öngörülen zorunlu reasürans 10 kişiyi aşan üretim ve üretimhazırlığı faaliyetinde bulunan personele sahip işletmeler içingeçerli olacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ