Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Bursa'daki eylemcilere seslendi - İş-Yaşam Haberleri

        TÜRK Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Eskişehir'de katıldığı kongrede yaptığı konuşmada, Bursa'da işi bırakma eylemi yapan otomotiv işçilerine seslenerek, "Kendinizi tehlikeye atmayın. Artık bitirin" dedi.

        Türk Metal Sendikası Eskişehir 1 No'lu Şubesi'nin olağan genel kurul toplantısı Divan Otel'de yapıldı. Kongreye MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak ile çok sayıda kişi katıldı. Genel Başkan Kavlak, salona alkışlar arasında girdi.

        BU OYUNA SON VERİN

        Kongrenin divan başkanlığını da yapan Pevrul Kavlak, Bursa'daki otomotiv fabrikalarında iş bırakma eylemi yapan işçilere seslenerek, eylemlerine son vermesini istedi. Pevrul Kavlak konuşmasında şunları söyledi:

        "Buradan işçi kardeşlerime de sesleniyorum. Bizim sizle bir sorunumuz yok. Olmadı, olmayacak. Artık yalanlara inanmayın. Bakanlık müfettişinin söylediği gibi, kendinizi tehlikeye atmayın. Artık bitirin. Bitirin ki çok geç olmadan, hiçbir namuslu, dürüst, çalışkan işçinin burnu bile kanamadan bu işi çözebilelim. Aramızdaki provokatörleri, ajanları, militanları ayıklayın. Yüz vermeyin, peşinden gitmeyin. Gitmeyin ki, masum, samimi, dürüst işçiye zarar gelmeden, bu işi bitirelim. Biliyorum, birçok kardeşim 'Şimdi vazgeçersem beni hain ilan ederler' diye düşünüyor. Ama unutmayın, bunların, hainlerin, üçkağıtçıların, kendi çıkarı için sizi ateşe atanların, size hain deme hakkı yoktur. Bırakın onlar ne derse desin. Siz, tercihinizi, bu hainlerden yana değil, çoluğunuz çocuğunuz eşiniz ailenizden yana kullanın. Siz bunu yapacak kadar yüreklisiniz. Ayağa kalkın. Kalkın ve bu oyuna son verin."

        FABRİKALARIN ÖNÜ SEÇİM MEYDANI DEĞİL

        Eylemdeki işçilerin yanına giden milletvekili adayları da eleştiren Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak şunları kaydetti:

        "Bulanık suda balık avlamaya çalışanlara sesleniyorum. Siyasi partilerin ve seçime katılacak adayların dikkatini çekmek istiyorum. Ateşe odunla gitmeyin. O fabrikaların önü seçim meydanı değil. Marjinal grupların girişimiyle akılları karışan, bir an önce bu olaylardan sıyrılmak isteyen arkadaşlarımızın sıkıntılarını istismar etmeyin. Gidin, kendinize şov yapacak başka bir yer bulun. Hiç arzu etmem, Hiç istemem ama eğer işçi bu işten zarar görürse, bu işte sizin de sorumluluğunuz olur. Siz de vebal altında kalırsınız. O zaman sizi arasak da bulamayız. Çok merak ediyorum. Eğer istenmeyen olaylar yaşanırsa gene buralarda olur musunuz? Olmazsınız elbette. Onun için, Şimdi de gelmeyin. Gidin başka yerde oy avcılığı yapın."

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ