Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam CHP Lideri Kılıçdaroğlu'ndan iş dünyasına destek - İş-Yaşam Haberleri

        Düzgün KARADAŞ / HT GAZETE

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, asgari ücretin 1500 TL olmasının ekonomik ve sosyal bir zorunluluk olduğunu söyledi. Ankara’da Habertürk Gazetesi’ni ağırlayan Kılıçdaroğlu, gündemdeki konulara ilişkin konuştu. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun asgari ücret vaadini eleştirdiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, bu vaatle ilgili iş dünyasından bir eleştiri alıp almadıkları sorusunu “Davutoğlu’nun bizi iş dünyasına şikâyet etmesi acizliğinin göstergesi. Kendisinin, çıkıp neden 1500 lira olamazı kamuoyuna açıklaması lazım” diye yanıtladı.

        “Gidip şikâyet ettiği işadamlarının tamamı TÜSİAD üyesi. Onların tamamında asgari ücretle çalışan yok neredeyse” diye devam eden Kılıçdaroğlu, asgari ücretin artmasının işverene verilecek sıfır faizli krediyle yük oluşturmayacağını vurguladı.

        ‘İŞ DÜNYASI MERAKLANMASIN’

        Kılıçdaroğlu, “İş dünyasının bizim verdiğimiz mesajları çok iyi aldığını görüyorum. İş dünyası hiç meraklanmasın, en rahat çalışmayı CHP iktidarında görecekler. Onlara şu garantiyi veriyorum, konuştun diye ikinci gün kapına vergi denetmenleri göndermeyeceğim” dedi. Kılıçdaroğlu, Merkez Türkiye projesine de değinerek, proje için ilk kazma vurulacak tarihi 2016 başı olarak açıkladı. “Projenin ilk etabında, demiryolu, karayolu ayağı yapılacak. Bunun için Trabzon, Samsun, İskenderun ve Mersin limanı, demiryolu ve karayolu bağlantılarının olması gerekiyor” diye devam eden Kılıçdaroğlu, projeye birden fazla alanda eşzamanlı başlanacağını dile getirdi.

        19 MİLYARLIK BORCUN % 80’İ SİLİNECEK

        Kılıçdaroğlu, kredi kartı faizlerinin silinmesiyle ilgili soruya şu yanıtı verdi: “Bu kapsamda 19 milyar liralık borç var. Bu faizin yüzde 80’i silinecek. Dünya uygulamalarına baktık. Ortak çözüm bu. Kredi kartı borcu nedeniyle icraya verilen 1.2 milyon kişi var, 550 bin kişi mahkûm oldu. 98 bin kişi hapse girdi, çıktı. Gerisi girmeye hazırlanıyor. Türkiye, yarı açık cezaevi gibi. Polis de yakalamıyor. Çünkü 400 bin kişiyi alacak hapishane yok.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ