Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Metal İşçileri Birliği'nin Facebook sayfası kapatılmak isteniyor! - İş-Yaşam Haberleri

        Seçkin ÜREY/HT GAZETE

        Otomotiv sanayiinde dalga gibi yayılan işçi eylemlerinin itici gücü konumunda Metal İşçileri Birliği’ne karşı işveren cephesinin verdiği mücadele, dünyanın en büyük sosyal paylaşım ağı Facebook’a sıçradı. Metal İşçileri Birliği’nin Facebook sayfasını kapattırmak için mahkemeden karar çıktı.

        Karar, Facebook’un ABD’deki yetkili birimine gönderildi. Ancak sosyal paylaşım ağı kararı uygulamadı. Edinilen bilgiye göre otomotiv işçilerinin yakından takip ettiği Facebook’taki Metal İşçileri Birliği MİB safyasına yazıların nereden koyulduğunu anlamaya yönelik IP tespiti yapıldı. Sayfanın aynı zamanda Almanya’nın Frankfurt şehrinden de güncellendiği belirlendi. Aynı zamanda İstanbul’da bir mahkemeye ‘zararlı içerik’ şikâyeti yapıldı.Sayfanın kaldırılması için karar verildi.

        ‘ZARAR GÖRENLER’

        Habertürk’ün görüşüne başvurduğu otomotiv sektöründe yaşanan süreçle bağı olan üç ayrı kaynak gelişmeleri doğruladı. Ancak Metal İşçileri Birliği MİB sayfasına yönelik tedbir sürecini otomotiv şirketleri, işverenin çatı örgütü MESS, işçilerin hedefinde olan Türk Metal veya kamu kuruluşlarının mı yürüttüğü konusunda bilgi vermeyi kabul etmedi. Bir kaynak “Zarar gören taraflar olarak hukuki süreç işletildi” değerlendirmesinde bulundu.

        Facebook sayfasının Frankfurt’tan da güncellendiğinin belirlenmesi, Almanya’nın en büyük işçi sendikası IG Metall’in de eylemlere doğrudan destek verdiğinin öne sürülmesine neden oldu. Yaklaşık 2.5 milyon üyesi olan sendikanın merkezi Frankfurt’ta bulunuyor. Öte yandan eylemlerin yaşandığı işyerlerinin bilgisayar ağlarında da yönetimler tarafından tarama yapıldığı kaydedildi. Türk Metal’den istifa etmek için yazılan dilekçeler için beyaz yakalı personelin bilgisayarlarının kullanıldığı ve bu bilgisayarlara bağlı yazıcılardan çıktı alındığı belirlendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ