Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Ahmet Davutoğlu'ndan zam açıklaması - İş-Yaşam Haberleri

        Başbakan Ahmet Davutoğlu, kamuda çalışan işçilerin toplu iş sözleşmesi çerçeve anlaşma protokolü töreninde konuştu. İşte konuşmasından satır başları:

        -Ücret zammı olarak 2015'in birinci altı aylık döneminde yüzde 6, ikinci altı aylık dönemi için yüzde 5 oranında olmak üzere toplamda yüzde 11,3 oranında artış yapılmıştır.

        -Tüm işçilere yılda 1 kere denge ödemesi olarak 500 lira ödeme yapılacak

        -Düşük ücretlilerde aylık 50 Türk Lirası ile 100 Türk Lirası iyileştirme yapılmıştır. Düşük ücretten kasıt da aylık 2 bin 150 Türk Lirasının altında olan işçilerin aylık brüt çıplak ücretlerine, 2 bin 150 Türk Lirasını geçmemek üzere 100 Türk Lirası her ay için iyileştirme yapılacak.

        -2 bin 151 Türk Lirası ile 2 bin 250 Türk Lirası olan aylık brüt çıplak ücretlerine aylık 2 bin 250 Türk Lirasını geçmemek üzere 75 Türk Lirası, 2 bin 251 Türk Lirası ile 2 bin 350 Türk Lirası arasındaki işçilerin aylık brüt çıplak ücretlerine, 2 bin 350 Türk Lirasını geçmemek üzere aylık 50 Türk Lirası iyileştirme yapılacaktır.

        -Taşerona çözüm getirmeye kararlıyız. Asıl işte çalışan taşeron işçilerin kadroya alınması hızlıca gerçekleştirilecek.

        -Taşeron işçilerimiz mağdur edilmeyecek.

        -Yardımcı iş ve asıl iş arasındaki farkı herkes net bir şekilde bilecek.

        -Özel güvenlik çalışanlarının hiçbiri mağdur olmayacak. Sadece havaalanları gibi kritik kurumlarda bazı düzenlemeler yapılacak. Kamuoyunda yanlış bilgiler dolaşıyor. Sorulmadı ama açıklama gereği duydum.

        Törene katılan Çalışma Bakanı Faruk Çelik de basın mensuplarının sorularını cevapladı:

        '2150 liranın altında kazanan işçinin gelirinde seyyanen 100 liralık bir artış sağlandı. yaklaşık 40 bin işçinin ücretinde yüzde 16'lık artış yaşandı'

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ