Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Mardan Palace'ın icradan satışında önemli gelişme - İş-Yaşam Haberleri

        Azeri asıllı Rus işadamı Telman İsmailov'un sahibi olduğu dünyanın en lüks otellerinden Mardan Palace'ın icradan satışı ihalesi iptal oldu. Hürriyet'in haberine göre Telman İsmailov, ihaleden dakikalar önce icra müdürlüğüne 100 milyon dolarlık borç ödeme taahhüdünde bulundu. Bu taahüttün ardından otelin satışı iptal oldu.

        Aksu ilçesinde Kundu turizm bölgesinde yer alan otel binası 650 milyon lira, içindeki villalar için ise 69 milyon 750 bin lira muhammen bedelle icradan satışa çıkarılan Mardan Palace'ın icradan satışı, alacak vekilinin son andaki talebi üzerine düşürüldü.

        Antalya 4. İcra Müdürlüğü’nde yapılan ihaleye sadece İstanbullu SBK Holding katıldı. İsmailov borç tahüdünde bulunduğu 100 milyon doları 4 yıl içinde 25’er milyon dolar olarak ödeyecek.

        HOLLYWOOD YILDIZLARI GELMİŞTİ

        Rus işadamı Telman İsmailov tarafından yaptırılan ve 23 Mayıs 2009'da açılan Mardan Palace; Monica Belluci, Richard Gere, Mariah Carey, Sharon Stone gibi Hollywood yıldızlarının katılımıyla açılmıştı.

        Yaklaşık 800-850 milyon dolara mal olduğu söylenen otelin mimari yapısı Dolmabahçe Sarayı, Kuleli Askeri Lisesi görünümünde tasarlanmış, Kız Kulesi ve Galata Köprüsü'nün benzerleriyle İstanbul'un minyatürü şeklinde yapılmıştı. Otel, 2010 yılında dünyanın en iyi lüks oteli seçilmişti.

        93 BİN METREKARE BÜYÜKLÜĞÜNDE

        Şartnameye göre Kundu'da 93 bin metrekare büyüklüğündeki taşınmazda 365 adet 2 yataklı standart oda, 146 adet 2 yataklı suit oda, 43 adet 4 yataklı suit oda, 6 adet 2 yataklı bedensel engelli odası, 5 adet 4 yataklı suit villa, bir de 12 yataklı apart bulunuyor.

        Tesiste ayrıca 900 kişi kapasiteli birinci sınıf lokanta, 10 alakart lokanta, 500 kişi kapasiteli gece kulübü, bin 500 kişi kapasiteli çok amaçlı salon, 830 kişi kapasiteli konferans salonu, 16 toplantı salonu ile sinema salonu, bowling salonu, mini kulüp, yüzme havuzları, spor salonları, çalışma ofisleri, kapalı ve açık otoparklar ve SPA ünitesi yer alıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ