Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Küresel zenginlerin serveti 2014’te bir ABD kadar arttı - İş-Yaşam Haberleri

        HT GAZETE

        Boston Consulting Group (BCG) her yıl geleneksel olarak hazırladığı Küresel Servet Raporu’nu duyurdu. Raporda yer alan verilere göre 2013’te 146 trilyon dolar olan küresel servet oranı 2014’te yüzde 11.9’luk artışla 164 trilyon dolara yükseldi. BCG milyonerliğe ölçü olarak kişilerin hisse senedi veya tahvil gibi hızla nakde çevrilebilecek varlıklarını dikkate alıyor. Bu hesapta kişilerin sahip oldukları gayrimenkul, şirket payları ve herhangi bir tür taşınabilir malı bulunmuyor. Bir yılda 18 trilyon dolar ile ABD ekonomisinin toplamından da fazla artan küresel servette hızlı çıkışa gerekçe olarak dünya borsalarındaki hareketlilik gösterildi. BCG’den yapılan açıklamada geçen sene kişisel servetlerde gözlemlenen artışın sadece küçük bir kısmının yeni varlık seviyesine işaret ettiği belirtildi.

        ASYA’DA SERVET HIZLA BÜYÜYOR

        Mevcut gelişmenin devam etmesi halinde söz konusu zenginlerin 2019’da küresel servetin yüzde 46’sını kontrol etmesi bekleniyor. Servet artışında ise Asya’nın baş döndürücü çıkışı devam diyor. Buna göre geçen sene dünya genelinde yeni milyoner olan 2 milyon kişinin yarısı Çin’den geldi.

        Tahminlere göre, Japonya haricinde Asya Pasifik bölgesinde özel finansal servet miktarı 2016 yılında 57 trilyon dolara ulaşarak Kuzey Amerika’yı geçecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ