Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam TÜSİAD'dan flaş erken seçim açıklaması - İş-Yaşam Haberleri

        HDP ile görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklama yapan TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes, “Biz siyasi partilere yazdığımız mektupta hiçbir siyasi parti belirlemedik. Biz iki günümüzü bloke ettik, kendileri programlarına göre günleri belirlediler” dedi.

        AÇIK BİR DİYALOGLA GÖRÜŞLERİMİZİ PAYLAŞTIK

        Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Başbakanlık Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirdikleri yaklaşık 1,5 saat süren görüşme hakkında da bilgi veren Başaran, açık bir diyalog ile görüşlerini Davutoğlu'na bildiklerini belirterek "Bütün iş dünyasının önceliklerini Başbakanımıza tüm açıklığıyla aynen diğer partilere olduğu gibi bildirdik. Kendileri bunların daha önce açıklanan dönüşüm programları içinde yer aldığını, belli konularda bize teyitlerini verdiler. Son derece açık bir diyalogla görüşlerimizi karşılıklı olarak paylaştık" ifadelerini kullanmıştı.

        Programın devamında görüşme gerçekleştirmek üzere Halkların Demokratik Partisi (HDP)'ne gideceklerini söyleyen Başaran, "Programımızda olduğu üzere HDP'ye gidiyoruz. HDP çıkışında da toplu olarak size bir değerlendirme yapıp arkasından da basın bültenini size elden dağıtacağım. Hemen ayrılacağım, kusura bakmayın lütfen" dedi.

        BUZLAR ERİDİ MESAJI

        TÜSİAD Başkanı, “Başbakan ile son derece olumlu görüşmemiz oldu. Görüşmemizi buzlar eridi olarak yorumlayabilirsiniz” diye devam etti.

        HÜKÜMETE YÖNELİK

        Symes, kurulacak hükümete yönelik, “Tercihimiz güçlü, kalıcı bir hükümetin kurulması yönünde.Erken seçimden ziyade burada herkes koalisyon için çalışıyor” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ