Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Güllüoğlu yağ tedarikiyle köylüleri iş sahibi yapıyor - İş-Yaşam Haberleri

        Türkiye’de 62, yurtdışında 4 mağazayla faaliyet gösteren Faruk Güllüoğlu, baklava üretiminde en önemli ve hassas malzemelerden sade yağ tedarikiyle Şanlıurfa’da onlarca köyü iş sahibi yaptı. Urfa’da 200 köyden yıllık 200 tondan fazla sade yağ satın alan Güllüoğlu, hembölge ekonomisine hem de yöresel hayvancılığın ayakta kalmasına katkıda bulunuyor. Güllüoğlu Başkanı Faruk Güllü, Urfa’da sade yağ alımıyla 4 bin insana gelir kapısı olduklarını söyledi.

        20 HAZİRAN SON

        Urfa’da kayıtlı olarak yaklaşık 600 ton nitelikli sade yağ üretimi gerçekleştirildiğini ifade eden Faruk Güllü,bu üretimin üçte birini, yani 200 tonunu kendilerinin satın aldığına ve ürettikleri baklavalarda kullandıklarına dikkat çekti. Güllü, sade yağın 15 Mart-20 Haziran arasında koyunların sütünün en bol olduğu zamanda yapıldığına da dikkat çekti.

        REKOR HEDEFI 185 BIN KG

        Güllüoğlu, ramazan ayını yine rekor satış hedefiyle karşıladı. Geçen yıl sadece ramazan ayında 147 bin kg baklava ve 32 bin kg güllaç satışı gerçekleştiren Güllüoğlu’nun bu yılki ramazan ayı satış hedefi 185 bin kg baklava ve 40 bin kg güllaç.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ