Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Juncker'dan Yunanistan'a son dakika teklifi - İş-Yaşam Haberleri

        Yunanistan temerrüde düştü.Atina 30 Haziran tahsilli 1.5 Milyar Euro'luk borcunu ödeyemedi.

        Yunanistan,AvrupaKomisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'in bugün yaptığı son dakika teklifini kabul etmediği ortaya çıktı. Yunanistan Maliye Bakanı bugün IMF'ye ödeme yapmayacaklarını açıklamıştı.

        Konuya yakın kaynaklar, AvrupaKomisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'in bugün IMF'ye olanborçlarında temerrüte düşmeden önce Yunanistan'a yeni bir sondakika teklifi yaptığını belirtmişti.

        Yunanistan Maliye Bakanı YanisVaroufakis, Atina'nın Uluslararası Para Fonu'na (IMF) olan 1.5 milyar euro borcunu bugün ödemeyeceğini, ancak kreditörlerlehükümet arasında son dakikada bir anlaşmaya varılacağına yönelikumudunu koruduğunu söyledi.

        Varoufakis Yunanistan'ın IMF'ye bugün ödeme yapıpyapmayacağını soran bir muhabire "Hayır" cevabını verirken,kreditörlerle son anda mali yardım anlaşmasına varılmasıolasılığı hakkındaki soruyu ise "Öyle umuyoruz" diyerekyanıtladı.

        Avrupa Birliği ve Yunanistan'dan kaynakların aktardıklarınagöre teklif çerçevesinde Çipras'ın euro bölgesi maliyebakanlarının toplanmasına imkan verecek şekilde bugün yazılıolumlu cevap vermesi ve 5 Temmuz'da yapılması planlananreferandumda teklif lehine kampanya yapması isteniyor.

        Fakat Çipras'ın daha önce Yunanistan'a "hakaret" olaraktanımlayarak defalarca reddettiği mali yardım teklifini kabuledeceğine dair fazla sinyal gelmedi. Yapılan teklifte hotellerden alınması istenen katma değervergisi oranının ilk teklifte olduğu gibi yüzde 23 değil, yüzde13 olarak belirlenmesi isteniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ