Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Yaz aylarında para kazandıracak işler - İş-Yaşam Haberleri
        1

        Gerek daha fazla para kazanmak, gerekse aile bütçesine katkıda bulunmak amacıyla yazın çeşitli işlere yönelebilirsiniz. Yaz ya da kış ayında çoğu çalışan, öğrenci ve diğer kesim tüketiciler iyi kazanç sağlayacak çeşitli iş arayışına girebilirler.

        2

        Elbetteki çalışma şartları ülkeden ülkeye mevsimden mevsime değişiklik gösterebiliyor. Kış aylarında çalışma şartları farklı olurken yaz aylarında ise yapılacak kârlı işlerin sayısı bilhayli artmaktadır.

        3

        Yazın çalışmak isteyen kişilerin ilk olarak aklına havaların sıcak olmasından dolayı soğuk içecek ve dondurma sektörü gelmektedir. Yazın kavurucu sıcaklarında özellikle turistik bölgelerde soğuk içecek ya da dondurma satarak iyi bir kazanç elde etmeniz mümkün.

        4

        Yaz aylarında yapılacak kârlı işlerden bir diğeri ise yazlık etkinlikler organize etmektir.

        5

        Yaz aylarında havaların fazlasıyla ısınmasından dolayı insanlar serinlemek için çeşitli aktivitelere yönelmektedir.

        6

        Yazlık aktiviteler organize etmek eğlenmenin yanı sıra size hatrı sayılır iyi bir kazanç sağlayabilir.

        7

        Yaz aylarının bunaltıcı sıcağında seyyar satıcılık yaparak da para kazanabilirsiniz. Kalabalığın sirkülasyonun ve trafiğin yoğun olduğu yerlerde ihtiyaca yönelik ürünler satarak kısa sürede iyi bir kazanç elde edebilirsiniz.

        8

        Yaz aylarında karting İşletmeciliği yaparak da ortalama günlük 2 bin Türk lirası ciro yapılabilir.

        9

        Trambolin işletmeciliği yaparak da kazanç elde edebilirsiniz. Yatırım maliyeti 10-20 Bin Türk lira arasında değişebiliyor. Kira dışında ise fazla bir masrafı olmuyor

        10

        Aşırı sıcakların olduğu yerlerde buz satışı yapabilirsiniz. Günde ortalama 100 paket buz satışından 150 lira kazanç sağlayabilmeniz mümkün. Son yıllarda talebin fazlasıyla artığı Sektör 5-20 Bin Türk lirası yatırımla aylık 4.500-5.000 bin Türk lirası ve üzeri para kazandırıyor.

        11

        Turistik yerlerde size ait bir ev var ise yaz aylarında o evi kiraya verebilir ve oturduğunuz yerden iyi bir kazanç elde edebilirsiniz.

        12

        Tatil beldelerinde sıcaklığın fazla olduğu yerlerde sermayesi az ve kâr getirecek bir diğer kazanç kapısı ise buzlu meyve satmak.

        13

        Bunun yanında outdoor turlar düzenleyerek çok ciddi kazanç elde edebilirsiniz. Bisiklet turları, dağ tırmanışları, rafting, dalış, yamaç paraşütü gibi organizasyonlarda yaz aylarında çok büyük talep artışı olabiliyor.

        Bu turlarda kâr marjları yüzde 20 ile yüzde 30 arasında değişiyor.

        14

        İnsanlar serinlemek için Meyve suyu barları, vitamin barlarına özellikle yaz aylarında fazlasıyla talep gösteriyorlar. Meyve suyu barı açarak aylık 10 bin ile 35 bin lira arasında ciro elde etmek mümkün

        15

        Yaz aylarının gelmesiyle birlikte yine bahçe işleri de artıyor. Bu sebeple bahçe malzemeleri ara bayiliği alabilirsiniz. Ara bayilerin Kâr marjı ise yüzde 25 ile 30 arasında değişiyor

        16

        İnsanların yoğun olduğu sahil kenarlarında para kazandıracak iş kurmanız da olası. Deniz bisikleti kiralama sahil kenarlarında yapılan karlı iş fikirleri arasında

        17

        Yaz ayının gelmesiyle birlikte pareodan, mayoya, plaj çantasından terliğe kadar, yazlık aksesuarlardaki satış hacmi de fazlasıyla arttı. Yine turistik bölgelerdeki tarihi tasarımlara sahip takı ve aksesuarlara da ilgi fazlasıyla yoğun.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ