Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Yunanistan Başbakanı Çipras: Referandumda 'Hayır' tarih yazacak - İş-Yaşam Haberleri

        Yunanistan'da pazar günü kreditörlerin mali destek karşılığında talep ettikleri kemer sıkma önerilerine ilişkin yapılacak referandum öncesi Başbakan Çipras, parlamentonun bulunduğu Sintagma Meydanı'nı dolduran 50 bin civarındaki insana seslendi.

        Başbakanlık konutundan Sintagma Meydanı'na kadar olan yaklaşık bir kilometrelik yolu yürüyerek kat eden Çipras, "Pazar günü sadece Avrupa'da mı kalacağımıza değil, Avrupa'da haysiyetle mi yaşayacağımıza ve Avrupa'da eşit mi olacağımıza karar vereceğiz." ifadelerini kullandı.

        "Hiç kimse bu tutkuyu, umut için mücadeleyi, yarın için çabamızı reddedemez." diyen Çipras, "Bugün şantaj ve korkuyu aşmak için bayram yapıyor, şarkılar söylüyoruz." diye konuştu.

        Çipras, şöyle konuştu: "Avrupa değerleri tahdit edilemez. Bugün bütün Avrupa'nın gözleri üzerinizde. Bugün bütün dünyanın gözleri Sintagma Meydanı'nda. Memorandumlar (kemer sıkma önlemleri) ile feragat etmiş olduğumuz demokrasiye bir fırsat veriyoruz. Yunan halkı ültimatomları iade etmeyi bildiğini gösterdi. Bu memleketin en parlak sayfaları, cesaret ve erdemdir. Pazar günü bir kez daha sizi ültimatomlara büyük ve gururlu bir 'hayır' (OXI) demeye, korkutanlara sırtınızı dönmeye davet ediyorum."

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ