Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Havayolu şirketlerinden yunan acentelerine veto - İş-Yaşam Haberleri

        Ünsal EREKE / HT GAZETE

        Uluslararası uçuş gerçekleştiren 28 havayolu şirketi Yunanistan’a yaptığı uçuşlarda bilet paralarını alamadıkları gerekçesiyle Yunan turizm acentelerini devreden çıkardı. Türkiye’den de Türk Hava Yolları, Pegasus ve Onur Air’in içinde olduğu şirketlerin, Yunan turizm acentelerinin sattıkları biletlerin ödemelerini (BSP) ayın 1’i ile 15’i arasında bankaların Uluslararası Hava Taşımacıları Birliği’nin (IATA) hesabına yatırmadıklarını gerekçe göstererek bu kararı aldıkları öğrenildi. Şu anda Emirates Havayolları kendi ofislerinden nakit para ile bilet satışı yapmaya devam ederken, British Airways, Iberia, Lufthansa, Swiss Air ve Austrian Airways yalnızca kredi kartı satışı üzerinden acenteler ile çalışmayı sürdürüyor. Bunun dışındaki şirketler sadece kendi internet siteleri ve havalimanlarındaki ofislerinde bilet satışını sıcak para ile gerçekleştirecek.

        HAYBAT: ACENTELERLE KREDİ KARTIYLA SATIŞ YAPIYORUZ

        Pegasus Havayolları Genel Müdürü Sertaç Haybat, şu anda IATA üzerinden yapılan bilet satışlarının ödemelerini zamanında alamadıklarına, bu durumun sorun oluşturduğuna dikkat çekti. Haybat, bölgede bulunan acenteler ile kredi kartı üzerinden satış yapmaya yönelik çalıştıklarını da ifade etti. Yunan Seyahat ve Turizm Acenteleri Birliği (HATTA) Başkanı Lysandros Tsilidis ise “Yıllardır ortağımız olmalarına ve bu sezon onlara olan borçlarımızın yüzde 82’sini ödemiş olmamıza rağmen, bu önlemi kabul edilemez sertlikte buluyoruz” dedi. Bu arada seyahat sitesi Opodo.de verilerine göre, Almanya’dan Yunanistan’a olan rezervasyonlar 27 Haziran-6 Temmuz tarihleri arasında geçen yıl aynı döneme göre günlük bazda yüzde 30-35 geriledi.

        THY tarafından Reuters’a yapılan açıklamada, ülkedeki ekonomik durumun öngörülemezliğine işaret edilerek, “Yunan tur operatörü ve turizm acenteleri vasıtasıyla bilet satışını durdurduk. Ancak THY’nin ofislerinden bilet alınabiliniyor” denildi.

        RYANAIR İÇ HATLARDA BEDAVA UÇACAK

        Ekonomik bakımdan zor günler geçiren Yunanistan’da iç hat uçuşların durmaması için ise yerli havayolu firmaları bir araya geldi. Buna göre Aegean Airlines, Olympic Air, Ryanair, Astra Airlines, Ellinair, Minos Havayolları, Sky Express ve Volotea firmaları 15 bin iç hat biletini 0 ile 10 Euro arasındaki fiyatlara satışa çıkarma kararı aldı. Ülkede havayolu sektörüne destek olarak görülen bu kararın 13 ile 26 Temmuz arasında geçerli olacağı bilgisi verildi. Ryanair yetkilileri ise ekonomik buhran boyunca ülkenin en hızlı büyüyen havayolu şirketi olarak yolculara destek olmak adına Atina üzerinden Selanik, Rodos ve Hanya uçuşlarını ücretsiz olarak yapacaklarını açıkladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ