Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        HTTP/1.0 404 Not Found Cache-Control: no-cache, private Date: Thu, 28 Mar 2024 09:27:44 GMT HABERTÜRK - Sayfa Bulunamadı
        404
        Sayfa Bulunamadı
        5 saniye içinde ana sayfaya yönlendirileceksiniz.
        Beklemek istemiyorsanız tıklayın...
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam AB Komisyonu Yunanistan’a gıda ve ilaç yardımı yapacak - İş-Yaşam Haberleri

        Avrupa Birliği Komisyonu, mali krizle boğuşan ve iflasın eşiğine gelen Yunanistan’a gıda ve ilaç yardımında bulunmak için hazırlandığını açıkladı.

        AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Kristalina Georgieva, Paris’te düzenlenen bir toplantıda yaptığı konuşmada, “Acil destek programını yürürlüğe sokacağımız kesin, ihtiyaç duyulan ilaçların ve gerekli gıda dağıtımının sağlanması için çalışacağız” dedi.

        AB Komisyonu’nun komşuya ilk etapta 790 milyon euro tutarında acil gıda yardımı yapması bekleniyor.

        KADER GÜNÜ

        Yunanistan’ın kreditörlere sunduğu yeni reform teklifi, önceki gece 300 sandalyeli parlamentoda 250 milletvekilinin ‘evet’ oyu ile kabul edildi. 290 milletvekilinin katıldığı oylamada, hükümet kanadından bazı milletvekilleriyle muhalefet partilerinden 32 milletvekili ‘hayır’ oyu kullanırken 8 milletvekili çekimser kaldı. Maliye eski Bakanı Prof. Yanis Varufakis oylamaya katılmadı.Hükümetin yeni reform teklifleri, 2018’e kadar aşamalı olarak yüzde 3.5 oranında faiz dışı kredi sağlanması hedefiyle 12 milyar euro’luk tasarruf tedbirlerini içeriyor.

        Yunanistan’ın önceki gün Eurogroup’a sunduğu reform taahhütleriEuro Bölgesi maliye bakanlarından oluşan Eurogroup tarafından yetersiz bulundu. Bakanlarbugünkü AB Liderler Zirvesiöncesinde yeni bir toplantı yapacak. Yunanistan’ın durumu zirvede karara bağlanacak.

        "BAŞARAMADIK"

        Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, “Hükümet, Yunanistan’ı ve Avrupa’nın yönünü değiştirmek için mücadele etti ancak başaramadı” dedi. Çipras, kreditörlere sundukları yeni reform tekliflerinin hükümetin seçim öncesi açıklanan programından çok uzak olduğunu ifade ederek, “Meseleleri güzel göstermek niyetinde değilim. Masadaki teklifler çok zor” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ