Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam ECB, Yunan bankalarına yardımı artırdı - İş-Yaşam Haberleri

        HABERTURK.COM / EKONOMİ SERVİSİ

        Avrupa Merkez Bankası, Yunan bankalarına acil likidite desteğinin artırdı

        Avrupa Merkez Bankası (ECB), Yunan bankalarına kullandırılacak acil durum desteğinin 900 milyon Euro tutarında artırıldığını açıkladı.

        ECB daha önce şartların oluşmadığını söyleyerek miktarın değişmediğini bildirmişti.

        "ŞARTLAR DEĞİŞTİ"

        Şu dakikalarda basın toplantısında konuşan Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, kurtarma planı konusunda Atina ile Euro Bölgesi arasında varılan anlaşmanın Acil Likidite Yardımı (ELA) için koşulları değiştirdiğini söyledi.

        Draghi; "İşler değişti. Çeşitli parlamentolarda köprü finansman paketinin onaylanması dahil bir dizi haber aldık. Bu gelişmeler ışığında ELA'nın şartlarını değişirdik" dedi.

        ELA'yı artırırken Yunanistan'ın acil likidite ihtiyacına ilişkin değerlendirmeleri göz önünde bulundurduklarını belirten Mario Draghi; Yunan devlet tahvillerineki iyileşmenin Yunan bankalarının teminatlarını da iyileştirdiğini kaydetti.

        "BORÇLARI AZALTILMALI"

        ECB Başkanı, hafta içinde Uluslararası Para Fonu'nun raporunda açıklandığı gibi Yunanistan'ın bir borç rahatlatmasına ihtiyacı olduğunu da sözlerine ekledi.

        "KUŞKULAR VAR"

        Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği toplantının soru cevap bölümünde Yunanistan ile ilgili sorulara cevap veren Mario Draghi, Yunan Parlamentosu'ndan dün akşam saatlerinde geçen üçüncü kurtarma paketinin uygulanması konusunda kuşkular olduğunu belirtti. Draghi, bununla beraber bu kuşkuları ortadan kaldıracak olanın yine Yunan hükümeti olduğunun altını çizdi.

        PARASAL GENİŞLEMEYE ŞİRKET TAHVİLLERİ DAHİL EDİLEBİLİR

        ECB'nin parasal genişleme politikasına da değinen Draghi, parasal genişlemeye şirket tahvillerinin de eklenmesi talepleri aldıklarını belirtti.

        Oynaklıkta kayda değer bir artış olduğunu söyleyen Draghi; "ECB mevcutpara politikasını sürdürecek ve fiyat istikrarına odaklanacak" dedi. Mario Draghi fiyat istikrarında değişim ya da bir sıkılaşama yaşanırsa eldeki tüm entrümanlar ile cevap verilebileceğini belirtti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ