Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Bakanı Nurettin Canikli: 'Yunanistan için dua ediyoruz' - İş-Yaşam Haberleri

        Bakan Canikli, Giresun Ak Parti il başkanlığında bayramlaşma törenine katıldı. Daha sonra açıklamalarda bulunan Canikli, dünyanın birçok bölgesinde ciddi sıkıntıların yaşandığını ancak Türkiye’nin, etrafındaki ateş çemberine rağmen istikrarlı yapısının sürdüğünü ifade etti. Çatışmaların sadece Ortadoğu’da yaşanmadığını kaydeden Canikli, "Komşumuz olan birçok ülkede ciddi ekonomik sıkıntıların yaşanır ve bunlar sık sık tekrar edilirken ülkemizdeki hem siyasi hem de ekonomik istikrarın sağlanması, barış ve huzur ortamının sürdürülebilmesi kolay değildir. Suriye’de 11 milyon insanın yerinden edildiği, 100 binlerce insanın hayatını kaybettiği acı gerçeği hatırlandığında ülkemizdeki siyasi ve ekonomik istikrarın ne kadar kıymetli olduğu anlaşılır" diye konuştu.

        "YUNANİSTAN İÇİN DE DUA EDİYORUZ"

        "Yunanistan güçlü AB’nin koruması altında. Ama buna rağmen Yunanistan’da uluslararası derecelendirme kuruluşlarının verdiği not çöp seviyesinin bile altında" diyen Bakan Canikli, şöyle devam etti:

        "Bütün bu desteğe ve özel ayrıcalıklara rağmen Yunanistan’ın ekonomisi yerlerde sürünüyor. Bununla bağlantılı olarak sosyal çalkantılar meydana geliyor. Sokaklar alev alev.Tabii ki böyle olmasını istemiyoruz. Komşularımızın istikrarlı olması, oralarda huzur ve ekonomik istikrarın sağlanmış olması Türkiye’ye de katkı sağlar. Bölge ve dünya olarak barış ortamının devam etmesinden yanayız. Yunanistan için de dua ediyoruz. Onların da bir an önce bu çalkantıdan kurtulmalarını, ekonomik istikrarı sağlamalarını temenni ediyoruz, yürekten diliyoruz. Kıskançlık içerisinde falan olamayız.

        Komşumuzda huzur varsa bizim için de huzur vardır. Eğer sıkıntı varsa komşularına yayılma riskini de beraberinde getirir. Barışın ve kardeşliğin tesis edilmesini samimi olarak istiyoruz. Suriye’nin, Irak’ın toprak bütünlüğünün bozulmamasını bunun için istiyoruz. Çünkü bir taşı çektiğinizde duvar çökebilir. Yeniden denge nasıl kurulur onu kimse kestiremez. Özelikle Ortadoğu’da. Ortadoğu’da hesaplar denklemlere sığmaz. O yüzden bu denklemleri fazla bozmadan güvenin tesis edilmesi gerekiyor."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ