Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Aviva Sigorta,SPK ve Borsa İstanbul'a başvurmak için karar aldı - İş-Yaşam Haberleri

        Aviva Sigorta Yönetim Kurulu, Hakim ortak Kibele B.V. dışındaki ortakların ortaklık paylarının iptal edilmesi, söz konusu paylar karşılığında tahsisli sermaye artırımı ve payların borsa kotundan çıkarılması için Borsa İstanbul'a başvurma konularında karar aldı.

        Konu ile ilgili olarak KAP'a bir açıklama yapan Aviva Sigorta şu ayrıntılara yer verdi:''05/08/2015 tarih ve 2015/25 sayılı yönetim kurulu kararı ile; İşbu Yönetim Kurulu Kararı, Yönetim Kurulu tarafından toplantı yapılmaksızın, Türk Ticaret Kanununun 390 ıncı maddesinin dördüncü fıkrasına uygun olarak alınmıştır.

        Şirketimiz hakim ortağı KIBELE B.V. tarafından 20/04/2015 tarihinde gerçekleştirilen ek pay alımı ile Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-27.2 sayılı Ortaklıktan Çıkarma ve Satma Hakları Tebliği ("Tebliğ")'nin 4'üncü maddesi çerçevesinde hakim ortak KİBELE B.V. için diğer ortakları ortaklıktan çıkarma hakkı, ve diğer ortakların paylarını hakim ortak KIBELE B.V.'ye satma hakkı doğmuştur. Pay sahiplerimizin paylarını KIBELE B.V.'ye satma haklarına ilişkin 3 aylık hak düşürücü süre 20/07/2015 tarihinde sona ermiştir.

        Tebliğ'in 5'inci maddesinin 6'ncı fıkrası çerçevesinde ortaklıktan çıkarma hakkını kullanmak isteyen KIBELE B.V., bu hakkını Tebliğ'in 6'ncı maddesinin 2'nci fıkrası çerçevesinde beher pay için belirlenen fiyat olan 4,02730 TL üzerinden kullanmak üzere 22/07/2015 tarihinde Şirketimize başvuruda bulunmuştur.

        Aviva Sigorta AŞ Yönetim Kurulu tarafından;

        Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 05/08/2015 tarih ve 2015/24 sayılı kararı ile hakim ortak KIBELE B.V. dışındaki diğer ortakların paylarının iptal edilerek söz konusu paylar karşılığında hakim ortak KIBELE B.V.'ye tahsisli pay ihracı gerçekleştirilmesi ve bu amaçla Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuruda bulunulması hususları hüküm altına alınmış olup, Şirket paylarının Borsa İstanbul A.Ş. kotundan çıkarılması için Tebliğ'in 5'nci maddesinin 7'nci fıkrası uyarınca Sermaye Piyasası Kurulu'na yapılacak başvuru ile eş zamanlı olarak Borsa İstanbul A.Ş.'ne başvuruda bulunulmasına ve diğer her türlü yasal işlemin ikmal edilmesine oy birliği ile karar verildi.''

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ