Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Yunanistan'ın 3. kurtarma paketi görüşmelerinde sona yaklaşıldı - İş-Yaşam Haberleri

        Yunanistan uluslararasıkreditörlerle ülkenin mali çöküşünü engellemek amacıylagerçekleştirilen kurtarma paketi görüşmelerinin en geç yarınsonlanmasını bekliyor.

        Yunan bir yetkilinin yaptığı açıklamaya göre, Yunanistanmaliye ve ekonomi bakanları, kreditörlerin temsilcileriyle dünbütün gün toplantı gerçekleştirirken, bu toplantılar bugün sabahsaatlerine kadar devam etti. Yunan yetkililer daha önceyaptıkları açıklamalarda kurtarma paketi taslağını 18 Ağustos'taonay için parlamentoya göndermeyi umut ettiklerini söylemişti.

        Reuters'de yer alan habere göreYunan yetkili "Görüşmeleri sonuçlandırmak için çabalar devamediyor; görünen Pazartesi gecesi veya Salı sabahı" dedi.

        Bir başka yetkili ise, "Gece 12'den sonra her iki taraf dason safhaya geçti, metni ince ince, cümle cümle, kelime kelimeincelemeye başladı" dedi.

        Taraflar arasındaki görüşmeler 20 Temmuz'da başlarken,Reuters'e konuşan üst düzey bir yetkili hedeflerinin eurobölgesi maliye bakanlarının anlaşmayı 14 Ağustos Cuma günüitibariyle euro bölgesi maliye bakanlarına sunmak olduğunubelirtmişti.

        Yunanistan'ın Avrupa Merkez Bankası'na (ECB) 20 Ağustos'tabir ödemesi bulunuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ