Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler LOT ve THY stratejik işbirliğine dair niyet mektubu imzalandı - İş-Yaşam Haberleri

        Türk Hava Yolları ve LOT Polonya Havayolları arasında imzalanan Niyet Mektubuçerçevesinde iki şirketin mevcut işbirliği yanında Polonya, Türkiye ve öte noktaları kapsayan pazarlardaticari işbirliğini genişletmelerinin hedeflendiği bildirildi.

        Mevcut işbirliğini genişletmenin önemini vurgulayan yetkililer, söz konusu stratejik işbirliği sayesindeyolculara daha fazla sefer ve bağlantı alternatifi sağlanacağını veböylece daha iyi bir ürün sunulacağını ifade etti.

        İşbirliğinin detayları henüz netleşmemekle birlikte her ikihavayolu bir ortak girişim (Joint Venture) yolunda ilerleme kararıaldı.

        LOT Genel Müdürü, Sebastian Mikosz; “LOT, 2016 yılı itibariylebüyümeye hazır ve bu yılın önemli ortaklarımızla işbirliğimizigüçlendirmek için en iyi zaman olduğunu düşünüyoruz. LOT ve Türk HavaYolları’nın uzun yıllara dayanan bir işbirliği bulunuyor. Bu NiyetMektubu’nun bizi ortak ve global bir faydada buluşturacağına inanıyorve bu sayede, yolcularımızın her iki havayolunun geniş ulaşım ağınınavantajlarından en iyi şekilde faydalanabileceğini düşünüyoruz”şeklinde görüş belirtti.

        Türk Hava Yolları Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil; “Havayollarımız arasındaki bu stratejik işbirliği, her iki taşıyıcıyada mevcut pazarlarında etkinliklerini artırma fırsatı verecek ve aynızamanda işbirliği kapsamına giren güzergahlardaki etkinliklerine dekatkı sağlayacaktır. Aynı havayolu ittifakına dahil oldukları dikkatealındığında, bu işbirliğinin Star İttifakı’na da katkı sağlayacağıdüşünülebilecektir” dedi.

        Türk Hava Yolları ve LOT Polonya Havayolları, 2000 yılından buyana İstanbul-Varşova hattında sürdürdükleri codeshare işbirliğini2014 yılında Türk Havayolları’nın İstanbul-Amman, İstanbul/Kahire,İstanbul/Ankara seferleri, LOT Polonya Havayollarının iseVarşova-Krakow ve Viyana-Varşova seferlerini ekleyerek genişletti. Her iki havayolu halihazırda İstanbul-Varşova hattında haftalık5 sefer yapıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ