Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Yunan parlamentosu üçüncü kurtarma paketine onay verdi - İş-Yaşam Haberleri

        Yunanistan'da parlamento üçüncü kurtarma paketine onay verdi.

        Parlamentoda müzakereleri dün başlayan ve bugün oylamaya geçilen3'ncü kurtarma paketine 300 milletvekilinden222'si 'evet' oyu verirken 64 milletvekili'hayır' oyu kullandı, 11 milletvekiliçekimser kaldı, 3 milletvekili deoylamayakatılmadı.

        Kurtarma anlaşmasının uluslararası kreditörlerle müzakereedilmeye başlanması için ön şart olarak çıkarılması istenenreformlar için 16 Temmuz'da yapılan oylamada 229 parlamenterevet oyu kullanmıştı.

        Oylama sonuçlarının Syriza içinde muhalefetin arttığına işaretetmesi sonrasında Başbakan Çipras'ın 20 Ağustos'ta yapılacak Avrupa Merkez Bankası (ECB) geri ödemesinin ardından güven oylamasına gitme kararı aldığıifade ediliyor.

        ÇİPRAS: ÜLKEMİZİN GELECEĞİ AÇISINDAN YAPMAMIZ GEREKEN BİR SEÇİM

        Yunanistan'da Başbakan Aleksis Çipras, kurtarma anlaşması oylaması öncesinde yaptığı konuşmada, kreditörlerile yeni bir kurtarma paketi üzerinde anlaşmanın ülkenin geleceğiaçısından yapmaları gereken bir seçim olduğunu söyledi. Çipras; "Kreditörler ile uzlaşmaya varma kararı almaktan üzüntü duymuyorum" dedi.

        Çipras ayrıca kurtarma anlaşmasının onaylanmaması ve bir köprükredi almak zorunda kalmaları halinde bunun sonu olmayan bir krize dönüş olacağını savundu.

        ANLAŞMA SÜRDÜRÜLEBİLİR FİNANSMAN VE REFORMLARA ODAKLI

        AB Komisyonu, Yunanistan ile ululararası kreditörlerinin üzerindeanlaştıkları kurtarma paketinin sürdürülebilir finansman ve reformlaraodaklanacağını ve orta vadede GSYH'nın yüzde 3,5'i seviyesindefaiz dışı fazla hedefleyeceğini bildirdi.

        Komisyon,yaptığı açıklamada Yunanistan ile kreditörlerin 2015, 2016,2017 ve 2018 döneminde GSYH'nın yüzde 0,25, 0,50, 1,75 ve 3,50'si seviyesinde faiz dışı fazla verilmesi konusunda anlaştıklarını vurguladı.

        Açıklamada, "Anlaşmanın güvenilirliği önceden yapılmış ciddi sayıdareformla destekleniyor" ifadelerine yer verilirken, Yunan hükümetinvergi toplama, emeklilik ve sağlık sistemlerinde reform yapacağı vurgulandı.

        GÜVEN OYLAMASI 20 AĞUSTOS'TAN SONRA

        Yunanistan Başbakabı Aleksis Çipras'ın20 Ağustos tarihinden sonra güven oylamasına gideceği bildirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ