Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Turkcell 3 milyar dolar borçlanarak yüzde 10 hisse geri alımı planlıyor - İş-Yaşam Haberleri

        Turkcell, hisse geri alımı ve buna yönelik borçlanma alternatiflerinin değerlendirildiğini açıkladı.

        Turkcell Yönetim Kurulu, kendi hisselerinin %10'a kadar olankısmının satın almasına yönelik değerlendirmelerin yapılmasınakarar verdi.

        Turkcell'den konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi: "Dünyadaki ekonomik türbülansın ve Türkiye sermaye piyasalarınaolası yansımalarının Turkcell'in hisse değeri üzerinde oluşturabileceğipotansiyel yakın ve ciddi bir kayıptan kaçınmak amacıyla ŞirketimizYönetim Kurulu, Türk Ticaret Kanunu 379. Madde ve devamı, SermayePiyasası Kanunu 22. Maddesi ve SPK'nın Geri Alınan Paylar Tebliği(II-22.1) çerçevesinde Şirketimizin kendi hisselerinin %10'a kadarolan kısmını satın almasına yönelik değerlendirmelerin yapılmasınakarar vermiştir."

        BORÇLANMA İÇİN YÖNETİME YETKİ VERDİ

        Turkcell, 3 milyar ABD Dolarına kadar kredi ve borçlanma aracıihracı dahil borçlanma alternatiflerini değerlendirmek üzere yönetime yetki verdi.

        Turkcell'den konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi: "Turkcell Yönetim Kurulu, 25 Ağustos 2015'te gerçekleştirdiğitoplantıda, Şirketimizin ve Grup Şirketlerimizin refinansman ihtiyacı,altyapı yatırımları ve oluşabilecek yatırım fırsatlarınınfinansmanında kullanılmak üzere 3 milyar ABD Dolarına kadar kredi veborçlanma aracı ihracı dahil borçlanma alternatiflerini değerlendirmeküzere yönetime yetki verilmesine karar vermiştir."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ