Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Maliye'den sınır güvenliğine 203 milyon lira ödenek - İş-Yaşam Haberleri

        Maliye, Suriye sınırında güvenliği artıracak sistem için 203 milyon TL ödenek aktardı.

        Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Suriye sınırındaki güvenliği artıracak "Sınır Fiziki Güvenlik Sistemi"nin oluşturulması için Milli Savunma Bakanlığına 203 milyon lira ödenek aktardıklarını bildirdi.

        Türkiye, özellikle Suriye sınırına ilişkin aldığı önlemleri her geçen gün artırıyor. Söz konusu ek önlemler neticesinde son 1,5 yılda yasa dışı sınır geçişleri büyük oranda önlendi. Bu önlemlere ek olarak Suriye sınırında Sınır Fiziki Güvenlik Sistemi Projesi de hayata geçirildi. Söz konusu sistemle Suriye sınırının 7/24 gözetlenmesi, sınırdan yasa dışı geçişlerin önlenmesi ve sınır aşan suçların engellenmesi amaçlanıyor.

        Bu kapsamda, sınır hattına yüzlerce kilometre uzunluğunda modüler duvar, güçlendirilmiş kafes telleri, beton temelli teller, aydınlatma ve yol yapılacak. Ayrıca, söz konusu bölgedeki hudut ve devriye yolları da ıslah edilecek.

        Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, söz konusu proje için Milli Savunma Bakanlığına 203 milyon lira ödenek aktardıklarını söyledi.

        Bu parayla toplam 4 ilde 134 kilometre uzunluğunda modüler duvarla birlikte yol, aydınlatma ve güçlendirilmiş kafes tellerinin yapılacağı bilgisini veren Şimşek, Türkiye'nin sınır güvenliğini sağlamak için gerekirse daha fazla önlemin de alınabileceğini ifade etti.

        Şimşek, aktarılan ödenekle neler yapılacağına ilişkin de şu detayları verdi:"Söz konusu ödenekle Hatay'a 24 kilometre modüler duvar, 40 kilometre yol ve 37 kilometre aydınlatma; Gaziantep'e 47 kilometre modüler duvar, 91 kilometre yol ve 62 kilometre aydınlatma; Şanlıurfa'ya 19 kilometre modüler duvar, 76 kilometre yol, 6 kilometre beton temelli tel ve 30 kilometre güçlendirilmiş kafes teli; Mardin'e de 44 kilometre modüler duvar, 32 kilometre yol, 8 kilometre beton temelli tel ve 24 kilometre güçlendirilmiş kafes teli yapılması planlanıyor."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ