Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam İş dünyası teröre lanet yağdırdı - İş-Yaşam Haberleri

        GAZETE HABERTÜRK

        Hakkâri Dağlıca’daki terör saldırısı tüm Türkiye ile birlikte iş dünyasını da yasa boğdu. Sivil toplum kuruluşları, oda ve borsalar ile iş dünyasının önde gelen temsilcileri terörü lanetlerken, yarın ve ertesi gün yapılacağı daha önce duyurulan toplantılar arka arkaya iptal edildi. İlk iptal Sabancı Grubu şirketlerinden BimSA’dan geldi. 40 yılı nedeniyle Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ile Perakende ve Sigorta Grubu Başkanı Haluk Dinçer’in de katılacağı toplantı ile ilgili, “Menfur saldırı sebebi ile bugün (dün) gerçekleştireceğimiz BimSA 40. yıl basın toplantımızı üzülerek ileri bir tarihe erteleme kararı aldık” açıklaması geldi.

        Geçtiğimiz günlerde İran’a giderek oradaki fırsatları değerlendirme fırsatı bulan ve dün bu izlenimlerini basın ile paylaşmaya hazırlanan Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) de Dağlıca’daki terör saldırısı nedeniyle toplantıyı iptal ettiğini duyurdu. Yine yeni reklam filminin toplantısını 9 Eylül Çarşamba günü (yarın) yapacak olan Mavi ve aynı gün toplantısı olan Şölen de Dağlıca’daki terör saldırısına işaret ederek toplantılarını iptal kararı aldı.

        İstanbul’un yanı sıra Ankara’dan da ekonomi dünyasından benzer duyurular geldi.. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) ev sahipliğinde düzenlenmesi planlanan Türkiye-Körfez İşbirliği Konseyi 2. İş ve Yatırım Forumu basın tanıtım toplantısı iptal edildi. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu İstanbul’da düzenlenen G20 Genç Girişimciler İttifakı Zirvesi’ne de katılmayacağını duyurdu.

        DERİNDEN SARSILDIK

        Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nden (TÜSİAD) yapılan açıklamada, “Terörün ve şiddetin ülke gündeminin üzerine çöktüğü bu ortamda gerçekleşen Dağlıca saldırısı ile toplum olarak bir kez daha derinden sarsıldık. Terörü şiddetle kınıyor, PKK terör örgütünün saldırılarına bir an önce son vermesi yönündeki çağrımızı yineliyoruz. Terör ve şiddetin geri dönülmez bir şekilde sona ermesi için, tüm toplum kesimlerini ve kurumları sağduyulu, sorumlu bir tutum ve söylem içinde olmaya davet ediyoruz” ifadesi yer aldı. TÜSİAD, Hürriyet Gazetesi’ne yönelik saldırıları da kınayarak, “Basın özgürlüğü demokrasinin vazgeçilmez unsurudur” açıklamasını yaptı.

        DURSUN BU VAHŞET

        Dağlıca’dan gelen acı haber üzerine Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner de, “Ne kara günler ya Rabbim, dursun artık bu vahşet” diye twit attı.

        İŞ DÜNYASI TERÖRÜ LANETLEDİ

        TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu:

        “Bu ülkenin birlik beraberlik duyguları hiçbir zaman çözülemeyecek kadar kökleşmiştir. Herkes bunu bilsin”

        TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar:

        “Birliğimize yönelik karanlık emellerine ulaşamayacaklar, kanlı hesaplarında başarılı olamayacaklar.”

        MÜSİAD Başkanı Nail Olpak:

        “Bölücü terör örgütü bilmelidir ki bu tür eylemler toplumumuzu daha çok kenetlemektedir.”

        İTO Başkanı İbrahim Çağlar:

        “Geçmişte gördüğümüz gibi hain terör örgütü ne zaman köşeye sıkışsa kalleşçe arkadan vurmaktadır”

        TESK Bşk. Bendevi Palandöken:

        “Acımız büyük, yüreğimiz yanıyor. Şehit düşen kahraman evlatlarımızın ruhları şad olsun.”

        BMD Başkanı Sami Kariyo:

        “Dağlıca’dan gelen haberle ülkece yasa boğulduk.Bu tehdide en etkili yanıtı toplumsal dayanışma ile verebiliriz.”

        TASD Başkanı Hüseyin Çetin:

        “Yüreğimiz vatan savunması için canlarını feda eden şehitlerimiz için sızlıyor.Saldırıları şiddetle kınıyoruz.”

        TGSD Başkanı Şeref Fayat:

        “Bu hükümetin acil olarak öncelikle terör ve güvenliğe eğilmesi, burada yaşanan sorunlara çözüm üretmesi gerek.”

        GYİAD Başkanı Serkan Sevim

        “Saldırıyı kınıyor; hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar ve sabır diliyoruz.”

        BAKAN IŞIK: GAFİLLER

        Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, güvenlik güçlerinin kamu düzenini sağlamak için yaptığı çalışmayı, sivil halka karşı yapılan bir hareket olarak sunmaya çalışan “gafiller” olduğunu belirterek “Terör örgütüyle girilen çatışmada bizzat terör örgütünün vurduğu sivil insanları, sanki devlet vuruyormuş gibi dünyaya lanse etmeye kalkan gaflet hatta ihanet içerisinde olan odaklar ve kişiler var” dedi

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ