Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Gümrük ve Ticaret Bakanı Aşcı'dan bayram mesajı - İş-Yaşam Haberleri

        Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşcı, Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.Aşçı, mesajında, paylaşmanın, yardımlaşmanın, karşılıksız iyiliğin ve fedakarlığın zirveye ulaştığı bayramların, kırgınlıkları yok sayarak kardeşliği pekiştirmek için en güzel vesile olduğunu belirtti.

        Mesajında, kadim medeniyetin mensuplarının, bayram günlerini en güzel şekilde değerlendirdiğini, bayramın ruhuna uygun biçimde fakirin, yaşlının, öksüz ve yetimin yüzünü güldürüp gönlünü aldığını vurgulayan Aşcı, şunları kaydetti:

        "Ailelerimizden ve yakınlarımızdan başlayarak çevremizde boynu bükük hiç kimse bırakmamaya dönük bir anlayışla değerlendirdiğimiz bu kutlu günler, milletimizin tamamını kapsayan ayrı bir anlam ifade eder. Bilhassa karanlık emelleri olanlara karşı topyekün mücadele verdiğimiz bu günlerde, birbirimizin koluna daha fazla girmemizin, birbirimize daha sıkı sarılmamızın önemi çok büyük. Aziz milletimiz yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma duygularını birlik ve beraberlik içerisinde ortak bir bilince dönüştürmenin verdiği sorumlulukla her türlü sorunun üstesinden gelmeyi başarmıştır.

        Öte yandan bayram iklimi İslam aleminin tüm dünyaya bir manevi el uzatışıdır. Hz. Mevlana'nın deyişiyle: 'Bütün alem, bütün insanlar bir beden gibidir.' Bu bedenin hangi azası incinirse incinsin tamamının başı ağrıyacak, bu ağrıyı tamamı hissedecektir. Bu bağlamda dünyanın dört bir yanındaki mazlumlara el uzatmanın önemi bir kez daha anlaşılmalıdır."Bayramın hemen Türkiye'nin yanı başındaki coğrafyadan başlayarak sevgiye, merhamete ve insanlığa daha fazla ihtiyaç duyan tüm toplumların imdadına yetişmesini dileyen Aşcı, mesajında şu ifadelere yer verdi:

        "Bu hayırlı günler dolayısıyla, tüm dünyanın gıpta ile baktığı tarihsel ve kültürel mirasımıza layıkıyla sahip çıkarak İslam dünyası başta olmak üzere tüm dünyada yaşanan acı ve sıkıntıların bir an önce son bulmasını; bölgemizde huzur, barış ve kardeşliğin hakim olmasını yürekten arzu ediyor, bunun için dua ediyor, bunun için gayret gösteriyoruz. İnanıyorum ki, muhtaç olanlara yaklaşan, dara düştüğünde onun yanında olmayı yücelten milletimiz; bu bayramda da mazlumları ve mağdurları unutmayacaktır.

        Bu vesileyle bayram bereketinin ve coşkusunun esnaf ve sanatkarlarımız ile iş dünyamız için kalıcı olmasını diliyor, ülkemizin huzuru ve bekası için canını veren, rahmetle andığımız aziz şehitlerimizin aileleri başta olmak üzere milletimizin ve tüm İslam dünyasının Kurban Bayramı'nı tebrik ediyor, bayramın ülkemize ve dünyaya, huzur ve barış getirmesini temenni ediyorum."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ