Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam HDP Maliye’ye ‘yardım’ davası açacak - İş-Yaşam Haberleri

        Esra Yazdıç DEMİR / GAZETE HABERTÜRK

        7 Haziran seçiminde yüzde 13 oy alarak Meclis’e 80 milletvekiliyle giren HDP, 1 Kasım seçimine borçlu giriyor. Hazine yardımını ocak ayı içinde alacak olan HDP, 25 Ağustos’ta Maliye Bakanlığı’na, kendilerine Hazine ve seçim yardımı verilmesi için başvuruda bulunmuştu. HDP’nin hukuk biriminin başında yer alan Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Maliye Bakanlığı’ndan henüz olumlu ya da olumsuz bir yanıt alamadıklarını söyledi.

        ‘ESNEK CEVAP VERİLİYOR’

        Beştaş, “İdare Usul Kanunu’na göre 60 gün içinde bize cevap verilmezse talebimiz zımnen reddedilmiş sayılıyor. O süre zarfında eğer cevap alırsak dava açma süresi o zaman başlıyor. Şu ana kadar Maliye Bakanlığı’ndan bize herhangi bir yanıt verilmedi. Bu nedenle dava sürecinin işlemesi için kalan süreyi beklemek zorundayız. 60 günlük dava açma süremiz var cevap alamazsak hemen yargı yoluna başvuracağız” dedi.

        Beştaş, Maliye Bakanlığı’na yaptıkları başvuruyla ilgili görüşmelerde, “Henüz değerlendirme devam ediyor” gibi esnek cevaplar aldıklarını belirterek, “Somut bir yanıt alamadık. Bu durumu merkez hukuk komisyonu olarak aktif şekilde takip ediyoruz. Bununla ilgili hazırlıklarımız devam ediyor” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ