Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler ABD Türkiye'den dikişli boru ithalatına ek vergi uygulayacak - İş-Yaşam Haberleri

        ABD Ticaret Bakanlığı Uluslararası Ticaret İdaresi, Türkiyeve Güney Kore'den yapılan dikişli hat boru ithalatı için anti-dampingvergisi ve Türkiye'den yapılan dikişli boru ithalatı için telafiedici vergi soruşturmalarını tamamladığını bildirdi.

        Yapılan açıklamaya göre ABD Ticaret Bakanlığı, Güney Kore veTürkiye'den dikili hat boru ithalatının ABD'de yüzde 2,53-6,19 ileyüzde 6,66-22,95 oranında damping marjları ile satıldığını belirledi.

        Bakanlık ayrıca Türkiye'den dikişli hat boru ithalatınınyüzde 1,31-152,20 oranında telafi edici destekleme aldığı tespitinde bulundu.

        Bakanlık anti-damping tespiti çerçevesinde Türkiye'den Borusanİstikbal Ticaret ve Borusan Mannesmann Boru Sanayi ve Ticaret A.S'eyüzde 22,95, Cayirova Boru Sanayi ve Ticaret A.S./Yucel BoruIthalat-Ihracat ve Pazarlama A.S. ile Toscelik Profil ve SacEndustrisi A.S./Tosyali Dis Ticaret A.S.'ye yüzde 22,95 ve yüzde 6,66oranında nihai anti-damping vergisi uygulanmasına karar verdi.Türkiye'den diğer üreticilere/ihracatçılara ise yüzode 7,10 nihaianti-damping vergisi uygulanacak.

        Türkiye'den ithalat için telafi edici vergi soruşturmasında daTosyali Dis Ticaret A.S.'ye nihali olarak yüzde 1,31,. BorusanMannesmann Boru Sanayi ve Ticaret A.S.'ye yüzde 152,29, diğer tümüretici/ihracatçılara yüzde 1,31 oranında sübvansiyon oranıuygulanmasına karar verildi.

        2014 yılında Güney Kore ve Türkiye'den ABD'ye dikişli hat boruithalatı 543,6 ve 94,7 milyon dolar oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ