Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam İş dünyasından teröre lanet! - İş-Yaşam Haberleri

        Ankara'da meydana gelen terör saldırısına iş dünyası da sert tepki gösterdi.

        TÜSİAD Başkanı/Cansen Başaran Symes:

        Suçlular mutlaka ortaya çıkmalı

        "Terörün ve şiddetin ülkemizin üstüne çöktüğü bugünlerde ülkemizin başkentinde, barışçıl bir halk buluşması sırasında böyle birsaldırının gerçekleştirilebilmiş olması vatandaşlarımızın can güvenliği adına son derece endişe verici. Suçlularının ortaya çıkarılması kamu vicdanı açısından hayati derecede önemlidir. Toplum olarak sağduyumuzu kaybetmemeliyiz."

        TOBB Başkanı/Rifat Hisarcıklıoğlu:

        Terör hiçbir amaç için araç olamaz

        “Terör eylemleri ülkemizin birlik, beraberlik ve huzuruna yöneliktir. Bu saldırılar karşısında, millet olarak sağduyumuzu korumalıyız. Hiçbir sorunşiddetle çözülemez. Şiddetten bir çözüm veya gelecek bekleyenlerin insanlık değerleriyle hiçbir bağlantısı olamaz. uçirkin saldırıları gerçekleştirenler, terör ve şiddet eylemlerinin hiçbir amaç için araç olamayacağını bilmelidirler.”

        TÜRKONFED/ Tarkan Kadoğlu:

        Barışa inancımız hiç azalmamalı

        “Ankara’da meydana gelen terör saldırısını tüm kalbimizle lanetliyoruz. Sorumluların ivedilikle bulunması ve yetkili makamlarca cezalandırılmalarını istiyoruz. Türkiye zor zamanlardan geçiyor. Şiddet yeniden gündelik hayatımızın bir parçası olmuş durumda. Ancak ne olursa olsun barışa,huzura, güvene olan inancımız hiç azalmamalıdır.”

        Esnaf ve Sanatkârlar Konf. /Bendevi Palandöken

        Kardeşliğe, birliğe sahip çıkılmalı

        “Terör insanlık suçudur. Terör nereden gelirse gelsin kardeşliğimize sahip çıkalım. Masum insanlara karşı kimden, nereden, hangi şartlarla yapılırsa yapılsınkabul edilemez. Yapanları lanetliyoruz. Türkiye yoluna kardeşliğine, birliğine ve dirliğine sahip çıkarak devam edecektir. Patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.”

        İstanbul Sanayi Odası Başkanı/Erdal Bahçıvan:

        Terör asla ve asla kazanamayacak

        “Toplumsal birliğimizi, barış ve huzurumuzu bozmayı hedefleyen çok ağır ve kanlı saldırı sonucu onlarca vatandaşımızın hayatını kaybetmesi derinbir üzüntü yaratmıştır. Hunhar terör saldırısını lanetlerken bir arada yaşama arzumuzu ve toplumsal sağduyumuzu koruyarak geçmişte olduğu gibi şimdide terörün asla kazanamayacağına inanıyoruz.”

        İstanbul Ticaret Odası Başkanı/İbrahim Çağlar:

        380 bin üyemizle desteğe hazırız

        “Bu katliamın hedefi, Türkiye’nin birlik, beraberlik ve kardeşliğidir. Bu zor günleri birbirimize daha da kenetlenerek aşacağız. Bir olacağız, oyunu bozacağız. Türkiye Cumhuriyeti’nin bu acı olayı en kısa sürede açıklığa kavuşturacağına inancımız tam. Ülkemiz ve milletimizin bir daha böyle bir olay yaşamaması için 380 bin üyemizle devletimize her türlüdesteği vermeye hazırız.”

        DİSK Yönetim Kurulu Başkanı/ Kani Beko:

        Yapan ve yaptıran bedelini ödeyecek

        “Katliamın ardından ambulans yerine TOMA gönderenleri, yaralılara gazla saldıranları ve onları yönlendirenleri asla unutmayacağız! Katliam ve cinayetleri yaygınlaştıranlar şunu iyi bilsinler ki, son kişi kalana kadar barış ve demokrasimücademiz sürecek. Bu ülkede barış istemenin bedelini canlarımızla ödedik, bu vahşi katliamı yapanlar ve yaptıranlar cinayetlerinin bedelini ödeyeceklerdir.”

        Türkiye İhracatçılar Meclisi /Mehmet Büyükekşi:

        Ortak bilinçle hareket etmeli

        “Masum vatandaşlarımıza yönelik bu akıl ve vicdan yoksunu saldırıları gerçekleştiren kirli elleri, nefesimiz tükenene kadar lanetlemeye devam edeceğiz. Terörden dolayı, Türkiye’nin herhangi bir yerinde tek bir vatandaşımıza dahi zarar gelmeyene kadar milletçe tek vücut olmalı ve terörü yaratan tüm faktörlere karşı ortak bilinçle hareket etmeliyiz.”

        MÜSİAD Başkanı/Nail Olpak:

        Provokasyonlara karşı uyanık olmalı

        “Yine şiddet ve kirli oyun ile karşı karşıyayız. Daha önce Suruç, Diyarbakır veya başka örneklerde karşılaştığımız bu elim tablo göstermiştir ki, ülkemizde ne zaman barıştan bahsedilecek olsa, bombalar patlatılıyor, provokasyonlar artıyor, masum canlar katlediliyor. Bugün, suçlamalar değil, birlik ve provokasyonlara karşı uyanık olma günüdür.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ