Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam G20 Zirvesi için Belek'e gelecek liderler masraftan kısıyor - İş-Yaşam Haberleri

        Ünsal EREKE / GAZETE HABERTÜRK

        Antalya’nın Belek bölgesi 15-16 Kasım’da yapılacak G20 Liderler Zirvesi’nde dünya liderlerini ağırlamaya hazırlanırken, liderlerin otel tercihleri çok konuşulacak gibi görünüyor. Güvenlik nedeniyle gizli tutulan bilgilere göre 2 gün Antalya’da bulunmaları beklenen liderlerin çoğu lüks villalar yerine otellerin içlerindeki standart odalarda konaklayacak.

        Örneğin Titanic Deluxe Belek’te kalacak Japonya Başbakanı Shinjo Abe aynı otelde geceliği 10 bin Euro’luk presidential süit yerine 1200 Euro’luk standart süitte konaklayacak. Bellis De Luxe’de kalacak İspanya Başbakanı Mariano Rajoy’un tercihi ise geceliği 600 Euro’luk süit olacak. Endonezya Başkanı Joko Widodo’nun IC Santai’deki odasının geceliğinin 250 Euro olduğu öğrenildi. Tüm bunların karşısında Antalya’nın en pahalısı olarak öne çıkan ve Belek’teki tesislerden ayrılan Mardan Palace’ın 13 bin 500 Euro’luk Kral Dairesi’nde ise Suudi Arabistan Kralı Salman bin Abdülaziz el-Suud kalacak.

        Öte yandan oteller arasında özellikle heyetler için konaklama fiyatında yarış meydana geldi. Dışişleri Bakanlığı, turizmcilerle birlikte yaptığı toplantıda kişi başı geceleme fiyatının 300 Euro’nun altında olmamasına yönelik tavsiyede bile bulununca oda fiyatı 120 ile 375 Euro arasında kaldı. Diğer ülkelerde düzenlenen Liderler Zirveleri’ne göre yüzde 30-40 ucuza ev sahipliği uygulaması zirveyi en ucuz destinasyon haline getirdi. Ülke liderlerinin kalması beklenen villa ve özel süitlerin fiyatı ise 2 bin ile 20 bin Euro arasında değişiyor.

        "OTELLER ARASI REKABET OLUŞTU"

        Belek Turizm Yatırımcıları Birliği (BETUYAB) Başkanı CEMİL UĞURLU:

        “Herkes organizasyonda bir sorun çıkmaması için uğraşıyor. Konaklama fiyatlarının serbest kalmasıyla oteller ülkelerle görüşmelerde bulundular. Bu da belli oranda rekabeti ortaya çıkarmış olabilir. Şu anda hâlâ katılımcıların akreditasyonları tamamlanmadı.”

        KİMLER HANGİ OTELDE KALACAK?

        Rusya ve Brezilya: Maxx Royal

        Avusturalya: Titanic Deluxe

        Çin: Sueno Otel

        İtalya ve Hindistan: Spice Hotel

        ABD ve Türkiye: Regnum

        Güney Kore: Cornelia Diamond

        Kanada: Ela Quality

        Almanya: Kempinski The Dome

        Meksika, Fransa ve İspanya: Bellis Deluxe

        Endonezya: IC Hotel

        Malezya ve Arjantin: Susesi Luxury

        Güney Afrika: Sirene Belek

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ