Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam AK Parti ekonomide neler yapacak? - İş-Yaşam Haberleri

        Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Ekonomi Başdanışmanı ve AK Parti'den Eskişehir Milletvekili seçilen Prof. Dr. Emine Nur Günay Habertürk'e açıklamalarda bulundu.

        Günay'ın açıklamasından önemli noktalar...

        * Kıdem Tazminatı Fonu görüştüğümüz konulardan bir tanesi. Önümüzdeki günlerde o da netleşecek.

        * Kıdem Tazminatı'nda işleyen bir sistem de yok. İşlemeyen bir sistem var. Onlara bir kazanım getireceğimiz şekilde çok çok iyi olacak.

        * Bu 7 Haziran öncesi halkımızla çok net iletişimde değildik. Özeleştirisini de yaptık. Bu vaadlerin çok daha üzerinde içeriği olan durumları halka anlatamamışız. Elimizdeki bilgileri aldık, topladık. Belli bir süre sonra koalisyon olumsuz sonuçlanınca seçim beyannamesi şekline çevirdik. Halka hayatlarına dokunacak bir dil geliştirdik.

        * Asgari ücreti vaadler içine koyarken işverenimizi de düşündük. Amacımız asgari ücreti arttırırken işverinimize engel olacak konuların gündeme gelmemesi.

        * Gençlere yönelik güzel vaadlerimiz var. Onlarla iletişimimizin koptuğunu düşündük.

        * Halkımızın güveni desteği ortada. 13 yıllık geçmişi garanti olarak görüyorlar. Bu sorumluluğumuzu da arttırıyor. İnşallah gerçekleştireceğiz.

        * Evet ekonomik vaadler çok çok önemli. Ancak terör, güvenlik, huzur, barış dediğiniz zaman önemli bir yüzde ifade ediyor. Halkımız birlik bütünlüğün önemini gördü. Birlik bütünlükle ekonomik vaadlerimizi gerçekleştireceğiz.

        * Halkımız hem ders veriyor hem de desteği veriyor.

        * Şu anda işleyen bir sistemimiz var. Meclisin en önemli konulardan biri yapısal reformlar. Bu reformların arasında en önemlileri vergi, eğitim ve reform. Bir de uzlaşmayla oluşacak bir anayasa değişimi.

        * Siyasi görüş ve partilerimiz farklı olabilir. Bir kere vekil olduktan sonra o şehrin vekilisiniz. Bir Eskişehir beyannamesi hazırladık. Eskişehir'i bir adım ileriye nasıl götürebiliriz, bunu içeren konular. Eskişehir tercihini yapıyor üretim üssü oluyor dedik. Havacılık, raylı sistemler, sağlık turizmi, otomotiv, dayanıklı tüketim malları bunlar tarihi olarak Eskişehir'de. İlk olarak devrim otomobili, raylı sistemler, üniversite öğrencilerinin şehri olması... Bunlardan vazgeçmeyeceğiz. Turizm, sanayi, eğitim şehri...

        * Bakım onarımdan tutun havacılık alanında da girişimlerimiz olacak. Eskişehir'in entellektüel birikimi de var.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ