Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Sosyal Güvenlik Sigortada ömür boyu maaş uygulaması geliyor - İş-Yaşam Haberleri

        Sigorta sektöründe 1 Ekim'de yürürlüğe giren irat (annuite)sigortalarını desteklemek için çıkarılacak tahvil için Hazine ayağının çalışmalarınıntamamlandığı, Maliye Bakanlığı ile ortak bir düzenlenme beklendiği ve kısa sürede sona ulaşılacağı belirtildi.

        Reuters'ın sorusunu yanıtlayan üst düzey bir ekonomi yetkilisi; "Çalışmaların Hazineayağı sona erdi. Maliye tarafının bir düzenleme yapması bekleniyor. Bu düzenleme de çokgecikmeyecek. Yakın zamanda çıkması bekleniyor. Oran ya da vade konusu yani TÜFE artı kaçolacağı veya vadenin 25 yıl ya da 30 yıl olup olmayacağı da bu ortak çalışma ile Maliyedüzenlemesinden sonra belirlenecek" dedi.

        Bireysel emeklilik şirketlerine, özellikle 56 yaş ve üstüne ömür boyu maaş uygulamasınaimkan tanıyan yıllık gelir sigortası "annuite" (irat) yönetmeliğinin 1 Ekim'de yürürlüğe girmesinin ardından, Hazine'nin "annuite" finansmanını desteklemek için üzerinde çalıştığı 25-30 yıl vadelienflasyona endeksli tahvile yönelik çalışmalar da sürüyordu.

        Sektör yetkilileri, yıllık gelir sigortası yönetmeliği ile özellikle emeklilik dönemindekibireyleri (56 yaş üzeri) ömür boyu maaşa kavuşturmak ve maaşın her takvim yılı başında en azTÜFE oranında iyileştirilmesi sağlanarak hayat standartlarının korunmasının amaçlandığınıbelirtiyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ