Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Asgari ücretin maliyeti 1.500 TL'yi geçmemeli - İş-Yaşam Haberleri

        Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, asgari ücrete yapılacak zamma ilişkin, "Asgari ücretin işverene şu andaki maliyeti bin 500 lira. Asgari ücret tabi ki artırılabilir. Ancak işverene maliyeti bin 500 lirayı geçmeyecek şekilde artırılmasını destekliyoruz" dedi.

        Hisarcıklıoğlu, G20 Liderler Zirvesi'ne yönelik, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ile düzenledikleri basın toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

        Asgari ücrete yapılacak zam ve bunun işverene maliyetine yönelik soru üzerine Hisarcıklıoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bu akşam işveren temsilcileriyle bir araya geleceğini ve bu konuyu istişare edeceklerini söyledi.

        Davutoğlu'nun, bu tür uygulamalarda istişareye ve ortak akla açık olduğunu, herkesin fikrini alarak kararların oluşmasını sağladığını dile getiren Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu:

        "İşverenin üzerine yük gelmiyor. Asgari ücretin işverene şu andaki maliyeti bin 500 lira. Asgari ücret tabi ki artırılabilir. Ancak işverene maliyeti bin 500 lirayı geçmeyecek şekilde artırılmasını destekliyoruz. Zaten işverene maliyeti bin 500 lira olan hakkın bin 300 lirasının işçilerimize verilmesini uygun buluyoruz. Bir karşıtlık varmış gibi söyleniyor, böyle bir karşıtlık yok. Biz karşı değiliz, işçimiz daha fazla alsın, daha fazla kazansın. Bundan memnuniyet duyarız."

        Hisarcıklıoğlu, Mısır'a yaptığı ziyarete ilişkin soruya karşılık, sadece TOBB başkanı olmadığını aynı zamanda, İslam Ticaret, Sanayi Odası Başkan Yardımcısı olarak yönetim kurulu toplantısı için Kahire'de bulunduğunu söyledi. Avrupa Odalar Birliği Başkan Yardımcılığı görevini de yürüttüğünü anımsatan Hisarcıklıoğlu, ziyaret kapsamında Avrupa Birliği ve Afrika kıtası arasındaki Enerji Forumu'nda Avrupa iş dünyası adına konuşma yaptığını belirtti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ