Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Türk Telekom ile Teradata'dan işbirliği - İş-Yaşam Haberleri

        Türk Telekom Akademi, Teradata ile Veri Ambarı ve Analitiği Programı'nda işbirliğine gitti. İşbirliğine ilişkin açıklama yapan Türk Telekom Akademi ve Yetenek Yönetimi Direktörü Saynur Önen, Türk Telekom Grubu olarak çalışanlara yatırımın, stratejik olarak odaklandıkları en önemli alanlar arasında yer aldığına dikkat çekti. Önen, "Bu çerçevede Türk Telekom Akademi, eğitim ve gelişim alanında da öncü yaklaşımımızı temsil ediyor. ‘Teknoloji için İnsan, İnsan için Gelişim felsefesi’, Türk Telekom Grubu’nu geleceğe hazırlayacak, böylece müşterilerimizin hayatına değer yaratacak çözümler için çalışanlarımıza gelişim desteği sağlayacağız” dedi.

        Teradata Türkiye Genel Müdürü Gamze Aydın da, Türkiye’nin en büyük kurumu ile eğitim çalışması yapmaktan duydukları memnuniyeti ifade ederek, "Teradata olarak eğitimlere destek vererek sektörün gelişimine katkıda bulumak bizler için ön planda olan bir sorumluluk projesi. Bundan sonra da çalışmalarımıza devam edip son teknolojik gelişmeler konusunda Tsahip olduğumuz tecrübe ve bilgiyi aktarmaya devam edeceğiz" dedi.

        GELECEĞİN YÖNETİCİLERİ YETİŞTİRİLECEK

        Türk Telekom Akademi vasıtasıyla yapılan işbirliğiyle grupta sağlanan faydalara ek olarak devam eden Teradata teknolojileri yatırımlarının, ilgili grup çalışanları tarafından özümsenmesi, bilgi seviyesini artırması ve rahatça erişilebilir olması hedefleniyor. Türk Telekom Akademi biriminin liderliğinde uçtan uca çözüm sunan yeni bir eğitim programına dönüştürülen program ile çalışanların aynı zamanda uluslararası geçerliliği bulunan sertifikasyonlara sahip olması amaçlanıyor.

        Sertifika programının diğer bir amacı da grup bünyesinde Veri Ambarı, İş Zekâsı, Veri Bilimcisi ve Büyük Veri Analitiği gibi teknolojinin çok hızlı geliştiği konularda geleceğin yöneticilerini yetiştirmek ve onların kişisel ve kariyer gelişimlerine katkıda bulunmak olarak açıklandı. Sertifika Programı ile nitelikli uzman kadroların grup bünyesinde desteklenmesi ve artırılması hedefleniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ