Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam 64. hükümet kabinesinde hangi milletvekilleri var? - İş-Yaşam Haberleri

        EKONOMİDEN SORUMLU BAŞBAKAN YARDIMCISI: MEHMET ŞİMŞEK

        1967 doğumlu Mehmet Şimşek Batman'da dünyaya geldi. Ankara Üniversitesi mezunu olan Mehmet Şimşek, Siyasal Bilgiler Fakültesi diplomasına sahip. İngiltere Exeter Üniversitesi'nde yüksek lisansını yapan Mehmet Şimşek, 2007'de Gaziantep, 2011'de ise Batman'dan AK Parti çatısı altından milletvekili olarak TBMM'ye girdi.

        2007-2009 döneminde Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı olarak hizmet veren Mehmet Şimşek, 2009'dan günümüze kadar olan dönemde ise Maliye Bakanı olarak çalışmalarını sürdürdü. Aynı zamanda İngiltere vatandaşlığı da olan Mehmet Şimşek 64. Hükümet'te ise Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı olarak görevine devam ediyor.

        EKONOMİ BAKANI: MUSTAFA ELİTAŞ

        Kayseri doğumlu Mustafa Elitaş 1981 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümü'nden mezun oldu. Elitaş, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Üyeliği, Kayseri Sanayici ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, Mülkiyeliler Birliği Kayseri Şubesi Kurucu Üyeliği, TBMM XXII., XXIII.ve XXIV. Dönem Kayseri Milletvekilliği yaptı. Evli olan Elitaş, dört çocuk babası.

        ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI: SÜLEYMAN SOYLU

        Aslen Trabzon Of'lu bir ailenin çocuğu olan Süleyman Soylu 1969 yılında İstanbul'da doğdu. İlk ve ortaöğrenimini İstanbul'da tamamladı. Plevne Lisesi mezunu olan Süleyman Soylu, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni bitirdi. Süleyman Soylu evli ve iki çocuk babası.

        GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANI: FARUK ÇELİK

        Faruk Çelik 1956 yılında Artvin-Yusufeli ilçesinde doğdu. İlkokulu Artvin'de ve orta öğrenimini Bursa'da tamamladı. Bursa Yüksek İslam Enstitüsü'nü bitirdi. Yıldız Üniversitesine bağlı Kocaeli İşletme Enstitüsü'nde iki yıl işletme eğitimi gördü. Dört yıl lise öğretmenliği yapan Çelik, çeşitli dallarda ticaretle meşgul oldu.

        İki yıl süreyle de yerel bir gazetenin sahipliğini ve köşe yazarlığını yaptı. 12 Haziran 2011 yılında yapılan 24. dönem Milletvekili seçimlerinde Şanlıurfa’dan Milletvekili seçilen ve 61. Hükümette 2. kez Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak atanan Faruk Çelik evli ve 4 çocuk babası.

        ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI: FATMA GÜLDEMET SARI

        Fatma Güldemet Sarı 1970 Darende doğumlu. İlköğrenimini Adana Atatürk İlkokulu’nda, orta ve lise öğrenimini Tarsus Amerikan Koleji’nde bitirdi. 1993 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden mezun oldu. 1996 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi’nde yüksek lisansını tamamladı. 1996 – 2010 yılları arasında İstanbul, Mersin ve Adana illerinde muhtelif projelerde mimar olarak çalıştı.

        Çok iyi derecede İngilizce bilen Sarı'nın çeşitli vakıf, dernek ve sivil toplum kuruluşlarında üyelikleri bulunuyor. Aktif siyaset hayatına 2008 yılında Ak Parti Çukurova Kurucu İlçe Başkanı olarak başladı. 2011 yılı genel seçimlerinde Adana 7. Sıra Milletvekili Adayı oldu. 2012 – 2014 yılları arasında AK Parti Adana İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı görevinde bulundu.

        GÜMRÜK VE TİCARET BAKANI: BÜLENT TÜFENKÇİ

        1966 Malatya-Yeşilyurt doğumlu olan Bülent Tüfenkçi, 1984 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu oluktan sonra Ticaret Hukuku üzerine yüksek lisans eğitimini tamamladı.

        Tüfenkçi, 1991 yılında Malatya’ya yerleşerek serbest avukat olarak çalışmaya başladı. Şu anda serbest avukat olarak çalışmakta olan Tüfenkci, 2001 yılında AK Parti Malatya teşkilatının kuruluşunda yer aldıktan sonra teşkilata çeşitli kademelerde aktif oldu. 2011 – 2015 yılları arasında AK Parti Malatya İl Başkanlığı görevini yapan Tüfenkçi, evli ve 2 çocuk babası.

        GÜMRÜK BAKANI: NURETTİN CANİKLİ

        Nurettin Canikli, 15 Mayıs 1960'da Giresun Alucra'da doğdu. Yeminli Mali Müşavir; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Ekonomi Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını İngiltere Sheffield Üniversitesi'nde para-banka-finansman alanında tamamladı. Maliye Bakanlığı'nda Maliye Başmüfettişi, Gelirler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı, Genel Müdür Yardımcısı ve İstanbul Defterdarı Vekili olarak görev üstlendi.

        Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesi oldu. 22 ve 23. Dönemde Giresun Milletvekili seçildi. 22. Dönemde TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Başkanı ve Avrupa Akdeniz Parlamenter Asamblesi Üyesi oldu. İngilizce bilen Canikli, evli ve 4 çocuk babası.

        ULAŞTIRMA BAKANI: BİNALİ YILDIRIM

        Binali Yıldırım, 58., 59, 60. ve 61. Hükümet’lerde Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanı olarak görev yaptı. Yıldırım, TBMM'de 22. dönemde AKP’den İstanbul ve 23. dönemde AKP’den Erzincan milletvekili, 24. dönemde de AK Parti İzmir milletvekili olarak yer aldı. 61. Hükümet'te ismi değiştirilen Ulaştırma Bakanlığı yerine Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı oldu.

        Binali Yıldırım, 20 Aralık 1955 tarihinde, Refahiye, Erzincan’da dünyaya geldi. İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesi'nden mezun oldu ve aynı bölümde yüksek lisans yaptı. Evli ve üç çocuk babası olan Yıldırım, İngilizce ve Fransızca biliyor.

        ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI: VEYSEL EROĞLU

        Veysel Eroğlu, 18 Ağustos 1948'de Afyonkarahisar Şuhut'ta doğdu. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Veysel Eroğlu; İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nü bitirdi. 1984'te doçent, 1991'de profesör olan Eroğlu, 45'i yabancı dilde olmak üzere 350'nin üzerinde ilmi makale, tebliğ ve mesleki teknik raporları ile kitapları yayınlandı.

        Eroğlu, 23. Dönemde Afyonkarahisar Milletvekili seçildi. 60. Hükümet'te Çevre ve Orman Bakanlığı görevini üstlendi. 61. Hükümette Orman ve Su İşleri Bakanlığı görevine getirildi. İngilizce bilen Eroğlu, evli ve 4 çocuk babası.

        BİLİM SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI: FİKRİ IŞIK

        Fikri Işık, 13 Eylül 1965'te Gümüşhane Babacan köyünde doğdu. Işık, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliği Bölümü'nü bitirdi. İzmit ve İstanbul'da özel okullarda İngilizce ve matematik öğretmenliği yaptı. Gıda sektöründe yönetici olarak çalıştı. 20 Ekim 2001 tarihinde Ak Parti Kocaeli Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyesi oldu. 22 Haziran 2003 tarihinde Ak Parti Kocaeli İl Başkanı oldu ve bu görevi 4 yıl sürdürdü.

        23. ve 24. Dönemlerde Ak Parti'den Kocaeli Milletvekili olarak seçildi. 2007-2013 yılları arasında AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı'nda Bölge Koordinatörü ve Teşkilat Başkan Yardımcısı olarak Türkiye'nin değişik bölgelerinde 47 ilin sorumluluğunu yürüttü. 31 Ocak 2013 tarihinde TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanlığı'na seçildi. İyi düzeyde İngilizce, orta düzeyde Arapça bilen Işık, evli ve 4 çocuk babası.

        ENERJİ BAKANI: BERAT ALBAYRAK

        1978 doğumlu Albayrak, kabinenin en genç üyesi. Yükseköğretimini İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü'nde tamamlayan Albayrak, New York'ta Pace Üniversitesi'nde finans üzerine MBA yaptı. 1996 yılından itibaren profesyonel meslek hayatına başlayan Albayrak, 1999 yılından beri Çalık Grubu'nun yurtiçi ve yurtdışı şirketlerinde çeşitli görevler üstlendi.

        2002 yılında çalıştığı Çalık Holding'in ABD ofisinde Finans Direktörlüğü ile görevlendirildi. Bu esnada New York Pace University, Lubin School of Business'te İşletme Yönetimi Yüksek Lisansı yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı olan Berat Albayrak, iki çocuk babası.

        MALİYE BAKANI: NACİ AĞBAL

        Bayburt doğumlu Naci Ağbal, 1989 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu. Ağbal, 1989 yılında Teftiş Kurulu'na girdi ve 1993'te Maliye Müfettişi oldu. 2003'te Gelirler Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı görevine, 2007 yılında Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü'ne atandı.

        Ayrıca Ekim 2008 yılında Bakanlar Kurulu kontenjanından YÖK Üyeliğine seçilen Ağbal, 12 Haziran 2009 tarihinde Maliye Bakanlığı Müsteşarlığı'na atandı. 8 Mart 2008 tarihi itibariyle de Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet üyeliğine geçti. Sonra da her ikisinden de istifa etti. Evli ve iki çocuk babası olan Ağbal, İngilizce biliyor.

        KALKINMA BAKANI: CEVDET YILMAZ

        Cevdet Yılmaz, 1 Nisan 1967'de Bingöl'de doğdu. Yılmaz, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü'nü birincilikle bitirdi. Yüksek lisansını ABD Denver Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde, doktorasını Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'nde tamamladı.

        Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığında planlama uzman yardımcısı olarak göreve başladı. Planlama uzmanlığına atandı. Devlet Planlama Teşkilatı AB ile İlişkiler Genel Müdürlüğü görevini yürüttü. AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi İzleme ve Yönlendirme Komitesi Üyeliği, Ulusal Ajans, ATAUM ve Sümerhalı'da Yönetim Kurulu Üyeliklerinde bulundu.

        23. Dönemde Bingöl Milletvekili seçildi. 23. Dönemde Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi ve Parlamentolararası Birlik (PAB) Türk Grubu Başkanı oldu. 60. Hükümette Devlet Bakanı, 61. Hükümet'te Kalkınma Bakanı olarak görevlendirildi. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Yılmaz, evli ve 2 çocuk babası.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ