Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam BIST Genel Müdür Yardımcısı Metin'e 2015 Yılı CIO Ödülü - İş-Yaşam Haberleri

        Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamaya göre Dünya Bilişim Grubu çatısı altında IDG lisansıyla yayınlanmakta olan CIO Dergisi, 2010 yılından bu yana Türkiye'de kurumlarında başarılı projelere imza atanları ödüllendiriyor.

        Yarışmada adayların hayata geçirdikleri projeler ve gösterdikleri başarı, sektörün bağımsız uzman kişilerinden oluşan jüri üyeleri tarafından değerlendiriliyor.

        Borsa İstanbul'un BISTECH Dönüşüm projesi de bu sene CIO Ödülleri tarafından onurlandırıldı.

        Ödül organizasyonuna beş yıldır destek veren Dünya Gazetesi Genel Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ'ın açılış konuşmasını yaptığı törende, Türkiye'nin öncü kurumlarının bilgi ve iletişim teknolojileri liderleri ile üst düzey yöneticileri bir araya geldi.

        2015 yılı CIO Ödülü'nü alan Metin, Borsa İstanbul'un dünyanın önde gelen borsalarından NASDAQ iş birliği ile hayata geçirdiği BISTECH dönüşümü sayesinde borsanın 22 yıllık altyapısının baştan sona yenilendiğini bildirdi.

        Böylece 2012 yılında Türkiye'deki 3 borsanın Borsa İstanbul çatısı altında birleşmesi ile başlayan Türkiye sermaye piyasalarının dönüşümünde teknoloji bacağının da büyük oranda tamamlanmış olduğunu aktaran Metin, şunları kaydetti:

        "Borsa İstanbul'un iştirakleri olan Finans Teknopark AŞ ve Teknoloji AŞ ile yerli finans teknolojileri geliştirme vizyonuna yatırım yapan Borsa İstanbul, Nasdaq projesi ile yazılım kaynak kodlarına sahip olduğu, yerli insan kaynağı ile desteğini vereceği ve ihtiyaç duyulacak geliştirmeleri yapabileceği yeni bir altyapıya kavuştu. Borsa İstanbul proje kapsamında geliştirdiği ürün ve çözümleri 25 ülkeye satış hakkını da elinde bulunduruyor. Dünya Bilişim Grubu tarafından gerçekleştirilen bu etkinlikte BISTECH Dönüşüm projemizle yılın CIO ödülünü almaktan onur duydum."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ