Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Merkez Bankası'nın yönetim kadroları değişiyor - İş-Yaşam Haberleri

        Ahmet KIVANÇ / GAZETE HABERTÜRK

        Başkan Erdem Başçı’nın görev süresinin nisan ayında dolacağı Merkez Bankası’nda gelecek yıl yönetim kadrolarının da büyük ölçüde değişmesi bekleniyor.

        Zaman zaman eleştiri konusu olan faiz oranlarını belirleyen 7 kişiden oluşan Para Politikası Kurulu’nda Başçı’nın yanı sıra 4 üyenin daha görev süresi gelecek yıl dolacak. Böylece, PPK’nın 2 üyesi hariç tamamı yenilenebilecek.

        Başçı’nın görev süresi 19 Nisan 2016 tarihinde sona erecek. Hükümet, nisan ayında yapılacak Merkez Bankası Genel Kurulu’nda yeniden atama yapmadığı takdirde, Başçı ile birlikte MB yönetiminde de önemli ölçüde değişikliğe gidilecek. Başçı ile dört başkan yardımcısından oluşan Yönetim Komitesi’nde, 5 yıllığına atanan başkan yardımcılarından Turalay Kenç, Necati Şahin ve Mehmet Yörükoğlu’nun görev süresi de gelecek yıl nisan ve haziran aylarında doluyor. Böylece, Başçı tekrar atanmazsa, yeni seçilecek başkan, birlikte yakın çalışacağı kendi ekibini oluşturabilecek.

        Bu beş kişinin dışında PPK’da ayrıca Banka Meclisi kontenjanından Ahmet Faruk Aysan ve müşterek kararla atanan Abdullah Yavaş bulunuyor. Aysan’ın görev süresi 1 Mayıs 2016 tarihinde sona erecek. Görev süresi dolanların yeniden atanmaması durumunda PPK’nın yapısı tamamen değişecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ