Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Bakan Soylu vaat paketinin maliyeti açıklandı - İş-Yaşam Haberleri

        Saliha ÇOLAK / ANKARA

        Doğum izinlerine ilişkin yenilikleri de içeren yasa tasarısının TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda görüşülmesi sırasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, tek tek vaatlerin maliyetini açıkladı. CHP’li Aytuğ Atıcı görüşmeler sırasında Sağlık Komisyonu üyesi olduğunu ancak kendi komisyonunun tasarıyı görüşmediğini belirterek “Siz nereden bileceksiniz bir kadının doğumdan sonra kaç ay bebeğini emzirmesi gerektiğini” diye sordu.

        Soylu’nun verdiği bilgilere göre, tasarıda yer alan vaatlerin maliyetleri şöyle:

        POLİSE EK GÖSTERGE 853 MİLYON TL: Polislerin, ek göstergelerinin 3000’e çıkarılması ve emniyet hizmeti tazminatının artırılmasının maliyeti 853 milyon lira.

        MUHTARLAR 185 MİLYON: Uzman erbaş ve uzman jandarmaların ek göstergelerinin yükseltilmesi 38 milyon lira, muhtarların ücretlerinin bin 300 liraya çıkarılması ise 185 milyon lira.

        10 İŞÇİ KOŞULUNUN KALDIRILMASI 780 MİLYON: 51 ilde uygulanan ve 10’dan fazla işçi çalıştırılan işyerlerine yüzde 6 işveren primi indiriminde 10 işçi koşulunun kaldırılmasının maliyeti ise 780 milyon lira.

        BAĞ-KUR’LUYA 1 MİLYAR: Emekli olduktan sonra Bağ- Kur kapsamında çalışanların aylıklarından yapılan sosyal güvenlik destek pirimi kesintisinin kaldırılmasından 677 bin kişi yararlanacak, maliyeti ise 1 milyar lira.

        GENÇLERE 942 MİLYON: Gençlerin genel sağlık sigortası primlerinin okul bittikten sonra iki yıl devlet tarafından karşılanmasının yıllık maliyeti 942 milyon.

        ANALIK İZNİ 654 MİLYON TL: 2014 yılında doğum yapan 130 bin 800 kişi üzerinden yapılan hesaplamayla, analık izin haklarının iyileştirilmesinin maliyeti 654 milyon lira.

        İŞBAŞI EĞİTİMİ 3 MİLYAR 339 MİLYON: İşbaşı eğitim programına katılacaklar için bir yıl maaşlarının devlet tarafından ödenmesinin maliyeti 3 milyar 339 milyon lira.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ