Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam İş dünyasından Mustafa Koç mesajları - İş-Yaşam Haberleri

        Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç sabah saatlerinde spor yaparken kalp krizi geçirdi. Beykoz Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ardından Amerikan Hastanesi'ne sevkedilen Koç tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. İş dünyasından birçok isim üzüntüsünü dile getirdi.

        CİNER GRUBU BAŞKANI TURGAY CİNER’DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

        Ciner Grubu Başkanı Turgay Ciner, başsağlığı mesajında, hayatını kaybeden Mustafa Koç’un Türkiye’ye hem ekonomik hem de sosyal alanda yaptığı büyük katkılarla Türk iş dünyasının seçkin ve lider isimlerinden biri olduğunu belirtti. Ciner, “Koç’un erken yaşta vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Kederli ailesine, yakınlarına ve tüm Koç Holding çalışanlarına başsağlığı diliyoruz” dedi.

        CİNER YAYIN HOLDİNG BAŞKANI KENAN TEKDAĞ: İŞ DÜNYASI İÇİN ACI VE BÜYÜK BİR KAYIP

        Türk özel sektör ekonomisinin gerek istihdam gücü ve gerekse üretim kapasitesi itibarıyla lider ve saygın kuruluşu Koç Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mustafa Koç’un ani vefatı sadece ailesi ve Koç Grubu için değil ülkemiz ve iş dünyamız için büyük ve acı bir kayıptır. Sayın Koç Ailesi’ne, Koç Grubu’na ve tüm sevenlerine sabır ve başsağlığı dileriz.

        GÜLER SABANCI: ŞOKTAYIZ

        Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı

        Çok sevgili bir dosttu. Zeki bir insandı, dürüst insandı. Güvenilir bir dosttu. Çok genç yaşta hayatını kaybetti. Bugün şok içindeyiz, derin bir üzüntü içindeyiz

        Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı sevgili dostum Mustafa Koç’un vefatını derin üzüntü ile öğrendim. Ülkemiziş dünyası çok sevilen, yüce gönüllü ve çok kıymetli bir evladını çok genç yaşta kaybetmiştir.

        Ekonomimizin ve sanayimizin gelişimine büyük katkıları ve emeği olmuş on binlerce kişiye istihdam yaratmış, vakıf çalışmalarında, toplumsal gelişmede örnek işler gerçekleştirmiş, uluslararası itibarı ile tanınmış sevgili Mustafa Koç’un genç yaşta aramızdan ayrılması hepimiz için büyük kayıptır. Merhuma Allah’tan rahmet; tüm Koç Ailesi’ne, Koç Topluluğu’na ve ülkemize baş sağlığı ve sabırlar diliyorum.

        SUZAN SABANCI DİNÇER: ÖLÜM ONA HİÇ YAKIŞMADI

        Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer

        Koç ailesi olmak üzere tüm ülkemizin başı sağolsun. Mustafa Koç çok iyi bir arkadaş çok saygın bir işadamıydı. Ülkemizi yurtdışında hakkıyla en iyi şekilde temsil etmiştir. Çok üzücü. Mustafa son derece sevecen bir kişiydi. Herkese, tüm arkadaşlarına, arkadaşlarının çocuklarına. İnsanlığa yakın kişiliğiyle tanındı. Yaşama bağlıydı. Çok canlı bir kişiliği vardı. Ona hiç yakışmıyor ölüm ama elden bir şey gelmiyor. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. 3-4 gün evvel görmüştüm. Son derece iyi, keyifli ve rahat görmüştüm. Üzücü bir sürpriz oldu. Tekrar başsağlığı diliyorum.

        AHMET NAZİF ZORLU: TÜRKİYE İYİ BİR İŞADAMINI KAYBETTİ

        Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu

        Öncelikle bütün Koç ailesinin başı sağolsun. Ani bir şekilde oldu. Değerli bir insandı, insan gibi bir insandı. Çok yakın bir dostumdu. İşini, ülkesini seven, bütün iş dünyasında sevilen bir dostumdu. Sabah 09.00'da öğrendim, hastaneye gittim, geldim. Diyecek bir şey bulamıyorum. Türkiye iyi bir insanını, iyi bir işadamını kaybetti. Mütevazı bir insanlığı vardı.

        BAŞARAN ULUSOY: ÖNCE İNSAN SONRA YÖNETİCİYDİ

        TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy

        Mükemmel bir insandı. İyi bir Fenerbahçeli'ydi. Allah'tan rahmet diliyorum. Koç ailesinde yetişmiş, merdivenleri teker teker çıkmış bir insandı. Önce insandı, sonra yöneticiydi.

        ALİ KİBAR: ADAM GİBİ ADAMDI

        Kibar Holding yöneticisi Ali Kibar

        Türkiye için büyük kayıp, dostları ailesi için büyük kayıp. Çalışma hayatında sosyal ortamında iyi bir dosttu. Derin üzüntü içindeyiz, şok olduk. Birkaç gün evvel beraberdik, keyifliydi şakalaştık, güzel insandı. Kimseye kötülük yapmadı. Adam gibi adamdı.

        TÜSİAD: TÜM İŞ DÜNYASINA ÖRNEK KİŞİLİĞİ İLE YOL GÖSTERMİŞTİR

        TÜSİAD

        Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç'un vefatı nedeniyle tüm TÜSİAD ailesi olarak derin bir üzüntü içerisindeyiz. Ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasında olağanüstü büyük hizmetlerde bulunmuş, sivil toplumun gelişmesine ikame edilmez katkılar sağlamış değerli bir dostumuzu kaybettik.

        TÜSİAD 2005-2010 Dönemi Yüksek İstişare Konseyi Başkanı ve TÜSİAD Onursal Başkanı Sayın Mustafa V. Koç, iş hayatındaki vizyonu ve entelektüel birikimi ile Cumhuriyet döneminin önemli bir simgesi haline dönüşmüş Koç Grubu'nun yönetimini başarıyla sürdürmüş ve TÜSİAD'ın gelişimine tüm aile büyükleri gibi uzun yıllar boyunca muazzam bir katkı vermiştir.

        Bizlere ve tüm iş dünyasına örnek kişiliği ile yol göstermiş olan Sayın Mustafa V. Koç'un Türkiye ekonomisine kattığı büyük değeri, Türk özel sektörünün gelişimine verdiği desteği, evrensel demokratik değerlere bağlılığını, toplumsal gelişmeye katkı için sürdürdüğü çalışmaları her zaman şükran ve minnetle anacağız ve kendisini çok özleyeceğiz.

        Mustafa V. Koç'a Allah'tan rahmet, öncelikle Koç Ailesi'ne, tüm Türkiye'ye, iş dünyasına ve Koç Holding çalışanlarına başsağlığı diliyoruz.

        ABDULLAH KIĞILI: MÜTEVAZI VE İŞSEVER

        Kiğılı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kiğılı

        Çok değerli bir işadamını kaybettik. Mütevazılığı ile iş severliği ile harikulade bir insandı. Çok derin bir üzüntü yaşıyorum. Söylenecek bir şey bulamıyorum, çok üzgünüm.

        ERKUT YÜCAOĞLU: TÜRKİYE'Yİ HER YÖNÜYLE TEMSİL EDEN BİR ADAMDI

        Koç Holding Planlama Koordinatörü Erkut Yücaoğlu

        Hem TÜSİAD hem TÜİK'de yıllarca beraber çalıştık. Hem ailem için hem ülkemiz için çok üzücü. Çok sevilen bir işadamıydı. Türkiye'yi her yönüyle temsil eden bir adamdı. Allah rahmet eylesin diyorum.

        ERDAL BAHÇIVAN: SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ

        İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan

        Hepimizi sabah şoka sokan bir olayla karşı karşıyayız. 2016 maalesef tatsız olaylarla başlamıştı, umarım ki bu duyacağımız son tatsız haber olur. Ülkemizin başı sağolsun, Türk sanayisinin başı sağolsun, hepsinden önce Koç Ailesi'nin, Koç camiasının başı sağolsun. Çok genç yaşta kaybettik değerli Mustafa Koç’u. Hayatının en verimli döneminde kaybettik. Sözün bittiği yerdeyiz, ruhu şad olsun.

        ETHEM SANCAK: BİR NUMARALI İŞ LİDERİNİ KAYBETTİK

        Es Medya Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak

        İş dünyası üzgün. Bir numaralı iş liderini kaybettik, ülkeye büyük katkıları vardı. Atalarından, babalarından aldığı işleri büyüttü. Bir Türk dünya markası yarattı. Allah rahmet eylesin, hepimizin milletçe başı sağolsun.

        ERDOĞAN DEMİRÖREN: KOMŞUMU KAYBETTİM

        Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören

        16 yaşından beri tanıdığım komşumu kaybettim. Çok üzgünüm. Türkiye büyük bir işadamını kaybetti.

        NAİL OLPAK: İŞ DÜNYASI İÇİN ÖNEMLİ BİR KAYIP

        MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak

        İş dünyasının önde gelen kişilerinden olan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç Beyefendinin vefatı bizleri üzmüştür.

        Başkanlığını yaptığı Koç Holding ile büyük başarılara imza atan Mustafa Koç, yaptığı yatırım ve faaliyetlerle de Türkiye ekonomisine önemli katkılarda bulunmuştur. İş dünyasında önemli bir yeri bulunan Mustafa Koç’a rahmet, yakınlarına başsağlığı dilerim.

        RIFAT HİSARCIKLIOĞLU: ÜZÜNTÜMÜZ ÇOK BÜYÜK

        Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu

        Türkiye, tüm girişimcilere rol model olan, on binlerce insanın evine ekmek götürmesine vesile olan, ekonomimizin en önemli aktörlerinden birisini kaybetmiştir. Üzüntümüz çok büyük.

        ALİ AĞAOĞLU: BU AÇIK KOLAY KAPANMAZ

        Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu

        Hepimizin başı sağolsun. Koç Grubu yarattığı katma değer ve istihdam ile Türkiye’nin lider kuruluşudur. Genç yaşında kaybettiğimiz Sayın Mustafa Koç’un kaybından doğan açık kolay kapanmaz.

        FERİT ŞAHENK: YERİ HİÇ DOLDURULMAYACAK

        Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk

        Çok sevgili arkadaşım, kardeşim, Koç ailesinin değerli evladı, zaman zaman dertleştiğimiz, zaman zaman sevincimizi paylaştığımız, varlığından hep gurur duyduğum Mustafa Koç artık yok... Kederimiz sonsuz, yeri hiç doldurulamayacak. Mustafa sen bizim, Türkiye'nin; Büyük Koç camiasının kalbinde her daim var olacaksın. Mekanın cennet olsun. Koç ailesinin, Koç camiasının acısını paylaşıyor, sabırlar diliyorum. Allah Rahmet Eylesin.

        TUNCAY ÖZİLHAN: ÇOK ARAYACAĞIZ

        Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan

        Koç ailesinin, Türk iş dünyasının başı sağolsun. Çok sevdiğimiz bir dostumuzu çok genç yaşta kaybettik. Çok mütevazi bir insandı. Hepimizin başı sağolsun. Çok kalander bir insandı. Anadolu'da katıldığımız toplantılarda çok sevilen bir insandı. Çok arayacağız.

        SEDAT ALOĞLU: ÜLKEMİZ BİR KOÇ KAYBETTİ

        Feniş'in Patronu Sedat Aloğlu

        Mustafa'yı 30 yılı aşkın bir zamandır tanırım. Çok çeşitli zamanlarda beraber olduk. Bir numaralı özelliği çok iyi bir insan olmasıydı. Çok mütevazi bir insandı. Ailesi bir Koç kaybetmedi ülkemiz bir Koç kaybetti. Allah rahmet eylesin. Onda taraf olmak değil memleket sevgisi vardı. Sağduyulu, sabırlı bir insandı. Ne söylüyorsa ülkesi için söylemiştir. Sabahın köründe kalkıp işinin başında olurdu. Mustafa çok çok güzel işler yaptı.

        HACI SABANCI: ÜLKEMİZİN ÖNEMLİ BİR DEĞERİ

        Densa Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hacı Sabancı

        Ülkemiz çok önemli bir değeri, Mustafa Koç beyefendiyi kaybetmiştir. Başta ailesinin, yakınlarının ve tüm Türkiye'nin başı sağolsun.

        SERKAN SEVİM: DERİN ÜZÜNTÜ İÇİNDEYİZ

        Genç Yönetici ve İş Adamları Derneği (GYİAD)Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Sevim

        Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mustafa Koç’un vefatından dolayı derin bir üzüntü içindeyiz. Merhuma Allah’tan rahmet, kederli yakınlarına sabır ve başsağlığı dileriz.

        TARKAN KADOOĞLU: DEĞERLİ BİR İŞ İNSANI VE SİVİL TOPLUM GÖNÜLLÜSÜYDÜ

        Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Tarkan Kadooğlu

        Türkiye ekonomisinin sanayi hamlesine ilk harcı koyan Koç Topluluğu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, Türkiye’nin ekonomik, demokratik ve toplumsal hayatına çok önemli katkılar yapmış değerli bir iş insanı ve sivil toplum gönüllüsüydü. Türkiye’nin üretim ve yatırımına, girişimcilikten KOBİ’lerin gelişimine, mesleki eğitimden iş dünyasında cinsiyet eşitliğine kadar bir çok alanda gelişimine adamıştı. Özel sektörde geçirdiği iş yaşamı kadar, sivil toplum örgütlerinde aktif olarak aldığı görevleri de başarıyla yerine getirmiş bir iş insanıydı.

        Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) üyesi olan Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Onursal Başkanı ve TÜSİAD 2005-2010 Dönemi Yüksek İştişare Konseyi Başkanı ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Üyesi’ydi. 1984 yılında Tofaş’ta müşavir olarak başladığı iş hayatında, her kademeyi emek vererek, üreterek ve paylaşarak çoğaltan; Türkiye’nin en büyük holdinglerinden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı da olan Mustafa Koç’u kaybetmiş olmanın derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Koç Ailesi’ne sabır ve baş şağlığı diliyoruz. Türkiye’nin başı sağolsun.

        İMSAD: SAĞLADIĞI İSTİHDAMLA ÖNEMLİ KATKILARDA BULUNDU

        Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği

        Türk iş dünyasının değerli iş adamlarından Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mustafa Koç’un vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.

        Ülkemiz ekonomisinin yanı sıra, inşaat malzemeleri sektörümüzün de gelişimine sanayi ve ticaret alanında yaptığı yatırımlarla ve sağladığı istihdamla önemli katkılarda bulunan Koç Holding, Merhum Mustafa Koç’un yönetiminde başarılı çalışmalara imza atmıştır. Kendisine Allah’tan rahmet, başta ailesi olmak üzere, Koç Holding çalışanlarına, iş dünyamıza ve ülkemize başsağlığı dileriz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ