Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Dünya liderlerini bir araya getireceğiz" - İş-Yaşam Haberleri

        HABERTURK.COM EKONOMİ SERVİSİ

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Dünya Turizm Forumu kapanış oturumunda önemli açıklamalarda bulundu.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından notlar;

        * Genç Turizmciler Derneği'nde çalışmalarında başarılar diliyorum. Sektörün bugünü ve geleceğine dair koyulan görüşlerin Türkiye turizmi açısından büyük bir katkı sağlayacağına inanıyorum.

        * Bu noktaya dikkat çekmek istiyorum. İstanbul'un uluslararası kongre, fuar ve zirve gibi etkinlikler bakımından en gözde merkezlerinden biri olduğunu biliyoruz.

        * İstanbul gayretlerimizle hamdolsun kültür ve kongre turizmi açısından dünyanın önde gelen destinasyonları ile rekabet ediyor. İnşallah 2016'da İstanbul'un bu özelliğini daha da perçinleyerek 3 tarihi zirveye ev sahipliği yapacağız. Dünya liderlerini burada bir araya getireceğiz.

        * 14-16 Nisan'da İslam İşbirliği Teşkilatı 13. İslam Liderler Zirvesi'ne, 25-26 Mayıs'ta ilk defa düzenlenecek Dünya İnsani Zirvesi'ne İstanbul'da ev sahipliği yapacağız. Ekim ayında ise Dünya Enerji Kongresi'ne ev sahipliği yapacağız.

        * Geçmişte Antalya sadece deniz kum, deniz turisti çekerdi. Şimdi bunu değiştirdik. 15-16 Kasım 2015 tarihlerinde G20 Liderler zirvesi ile Antalya bu konuda kendini ispat etmiştir. G20 öncesinde yaklaşık 60 hazırlık toplantısı düzenlendi.

        * Liderler Zirvesi'ne 10 bin katılımcı iştirak etti. Zirve öncesi en önemli toplantılarda biri ise yine bu şehirde yapılan G20 Turizm Bakanları toplantısı oldu. Antalya bu gurur tablosuna 23 Nisan tarihinde açılacak olan Expo 2016 ile inşallah yeni bir sayfa ekleyecektir.

        * Expo 2016'nın bir özelliği daha var. Orada dünya ülkelerinin hepsinin bahçeleri olacak. Bir botanik fuarında süreklilik arz eden, bakımı ülkemiz tarafından yapılacak bir fuar açıyoruz. Ziyaret ettim, gerçekten iftihar edeceğimiz bir fuar alanı. Sizler de Antalya'ya gittiğinizde bu botanik fuarı da gezerek orada 915 yıllık biz zeytin ağacını da orada görebileceksiniz. Biz onu bir başka yerden aldık ve oraya taşıdık.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ