Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Beşiktaş ve Fenerbahçe hisselerinde hareketli saatler - İş-Yaşam Haberleri

        HABERTURK.COM / EKONOMİ SERVİSİ

        2015-16 sezonunda şampiyonluk yarışı için bir adım önde olan Fenerbahçe ile Beşiktaş'ın Süper Lig'i 20. haftasındaki performansları yatırımcılar tarafından fiyatlanmaya devam ediyor.

        Özellikle Süper Lig'de son iki maçı kar engeline takılan Beşikşa'ın Gaziantepspor'u 4-0 gibi sansasyonel bir skorla geçmesi ve Ersan Adem Gülüm'ün 7 milyon euroya Çin'e transferinden gelen kaynak dün siyah beyazlı kulübün hisselerinde adeta roket etkisi yarattı.

        Dün güne 3,43 liradan başlayan Beşiktaş Futbol Yatırımları A.Ş. (BJKAS) hisseleri günü yüzde yaklaşık 7'lık yükselişle günü 3,68 liradan kapattı. Böylece şirketin piyasa değeri 1 günde 74.4 milyon TL artarak 897.6 milyon TL'ye ulaştı.

        Dünkü dikkat çeken yükselişin ardından bugün ise sabah saatlerinde gelen kar realizasyonu nedeniyle Beşiktaş hisseleri, 3,50 lira seviyelerine çekildi. Günün ilk seansında Beşiktaş yaklaşık yüzde 3,5 kayıpla 3,50 - 3,60 lira bandında seyrediyor.

        FENERBAHÇE DEĞER KAYBEDİYOR

        Süper Lig'de haftayı mağlubiyetle kapatan Fenerbahçe'nin hisse senedi fiyatı ise dün yaklaşık yüzde 5,2 değer kaybederek 40,74 liraya gerilemişti. Sarı lacivertli kulübün yatırımcıları bugün de satmaya devam ederken günün ilk seansında Fenerbahçe hisseleri yüzde 3 civarında değer kaybıyla 39 liradan işlem görüyor.

        Spor Toto Süper Lig'de lider Fenerbahçe, 20. hafta maçında Antalyaspor'a deplasmanda 4-2 yenilmişti.

        GALATASARAY VE TRABZONSPOR'DA YAPRAK KIPIRDAMIYOR

        Ezeli rakipleri borsada hareketli günler geçiren Galatasaray ve Trabzonspor hisselerinde ise yatay hareketler devam ediyor.Futbol şirketleri arasında Fenerbahçe 1 milyar 17 milyon liralık piyasa değeri ile spor şirketleri arasında en yüksek piyasa değerine sahip şirket unvanını korurken, Galatasaray 368 milyon lira, Trabzonspor 143 milyon lira toplam piyasa değerine sahip bulunuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ